Le a kémiatanárokkal!

Föld S. Péter 2021. augusztus 3. 07:50 2021. aug. 3. 07:50

Sejthető volt, hogy kibújik a szög a zsákból és kiderül, hogy a kémiatanárok nem a nemzet javát akarják, és azért híresztelik magukról, hogy kevesen vannak, mert ártani akarnak a magyarság felemelkedéséért harcoló, és minden körülmények között síkra szálló kormánynak. Azt terjesztik magukról, hogy nincs belőlük elég, miközben az az igazság, hogy még annyian sem kellenek, ahányan vannak

Nem kell minden iskolába kémiatanár. A Klebelsberg Központ elnöke, Hajnal Gabriella nyilatkozta ezt a valaha újságként funkcionáló Magyar Nemzetnek. Ha valakinek, neki hinni lehet, hiszen ha nem volna hozzáértő, nem lehetne ott, ahol van. Mert tényleg mire jó az a rengeteg kémiatanár, amikor az elnök asszony szerint kevesebb is elég lenne.

Vagy említhetnénk a háziorvosokat. Ők is azt a látszatot keltik, mintha kevesen lennének, holott csak az a gond velük, hogy túlképzettek: orvosi diplomájuk és szakvizsgájuk van, miközben egy új rendelet szerint az ő munkájukat a jövőben szakképzett mentőstisztek is el tudják végezni.

Nem a zsömle kicsi, hanem a pofátok nagy! Tudjuk, kitől való az idézet, már régóta nincs közöttünk az illető, egyedül a szelleme árt még mindig, gátolja a haladást, és a nemzet felemelkedését szolgáló Fidesz szárnyalását.

Egyébként meg tényleg nem kellenek mindenhová kémiatanárok. Sőt, ha jobban belegondolunk, kémia sem kell – akit érdekel, olvassa el az interneten. Ott minden megtalálható. Igaz és hamis dolgok vegyesen, de nem kémiatanár, hanem politikus kell ahhoz, hogy megkülönböztessük a kettőt egymástól.

A tudásból – tudjuk a történelemből – eddig mindig baj lett. Nem véletlenül mondta Parragh László, hogy kevesebb gimnazistára volna szükség. És arra is emlékszünk, hogy az Orbán-kormány mennyire ki volt akadva a filozófusokra. Nem ok nélkül – tegyük hozzá. Külön-külön is megérik a pénzüket, ha meg együtt vannak, egész nap csak a köldöküket nézik és azt lesik, lehet-e már a fejéről a talpára fordítani Hegelt.

Nem véletlen, hogy a kormány harcot hirdetett a tudás ellen. Fölösleges pocsékolás a tudásba pénzt ölni, hírlik, hogy a Nemzeti alaptanterv (NAT) körül sündörgő Takaró Mihály a jövőben a tanárok képzésében is jelentős szerepet kap. És akkor tényleg nem lesz megállás, már most is vannak olyan hangok, hogy elegendő, ha a tanár épp annyit tud, amennyi az órák megtartásához szükséges. Lehet ebben valami, én például máig emlékszem arra, mennyi hátrányom származott abból, hogy az irodalmat tanító tanárom görögből és latinból fordított, érdekesen beszélt Homéroszról, mert a kisujjában volt a görög mondavilág. Nos, Muraközy Gyula tanár úr ugyan egy életre megszerettette velem és osztálytársaim többségével az irodalmat, de lehet, hogy ezzel akaratlanul rosszat tett velünk, mert jobb lett volna, ha a gázszerelés rejtelmeibe vezeti be az amúgy biológia-kémia tagozatos osztályt.

Ez a jövő útja, legalábbis ha nem változik semmi Magyarországon. Hajnal Gabriella és a többi potentát gagyog, s ragyog, s már csak idő kérdése, hogy kiderüljön: a kémiatanárok ugyanúgy Soros emberei, mint Lewis Hamilton és Sebastian Vettel urak a Forma 1-ből.

P.s. Ezek a kémiatanárok nem brüsszeli kémek véletlenül? Kémcsövekkel dolgoznak, ráadásul a nevükben is benne van a kém szócska.