Magyar Péter biztonsági őrökkel dobatta ki az Indexet pártja nyilvános rendezvényéről

HírKlikk 2024. augusztus 21. 10:50 2024. aug. 21. 10:50

Biztonsági őrökkel kísérték ki a szervezők az Index stábját Magyar Péter és a Tisza Párt Margit-szigeten megtartott nyilvános, tehát bárki által látogatható rendezvényéről, a Tisza Piknikről augusztus 20-án.

Kedden este jelent meg az Index oldalán az a videó, amin az látszik, hogy a Tisza Párt biztonsági őrei megjelentek a lap videós stábja körül, majd távozásra szólították fel a portál munkatársait a Magyar Péter vezette párt augusztus 20-i, a Margit-szigeti Nagyréten megtartott piknikjén – írja a Media1.

A Tisza Piknik nevű, Facebookon bárki számára látogathatóként meghirdetett rendezvényre az Index stábja is ellátogatott, hogy beszámoljon a pártelnök augusztus 20-án, a nemzeti ünnepen mondott beszédéről, valamint hogy riporterük, Szalai Szabolcs, olyan kérdéseket tegyen fel Magyar Péter támogatóinak, hogy miért tartották fontosnak, hogy ellátogassanak az eseményre, és mit szólnak a Tisza Párt EP- és önkormányzati választáson elért eredményéhez.

A stábot nem sokkal a megérkezése után szólították fel a távozásra a szervezők biztonsági őrök kíséretében. Ezt azzal indokolták, hogy az Index úgymond nem regisztrált az eseményre, később azonban a Tisza Párt sajtóosztálya egy felszólító levelet küldött a lapnak, amelyben le kívánták tiltani a rendezvényen készült felvételt, ebben elismerve azt is, hogy azért nem voltak regisztrálva az egyébként bárki számára szabadon látogatható programra, mert számukra arra nem is küldtek meghívót.

Miután az esetről készült videót az Index közzétette, Magyar Péter pártelnök megjelent az Index Facebook-oldalán. Először azt írta, „Máskor regisztrálni kell fiúk, mindenki másnak sikerült”.

Erre az Index azt válaszolta, hogy a Tisza Párt sajtóosztályától azt a tájékoztatást kapták, hogy az Index szerkesztősége nem kapott meghívót a rendezvényre. „Hogyan regisztráljunk egy olyan rendezvényre, amelyre nem kaptunk meghívást?” – szegezték a politikusnak a kérdést.

A politikus erre úgy felelt, „A sajtót meghívtuk, a rogáni propaganda zászlóshajóját nem. És nem is fogjuk.” – A Tisza Párt elnöke ezzel elismerte, hogy valójában politikai okokból jártak el így a lappal szemben.

Magyar Péter a videó alatt egy másik hozzászólást is tett, és abban már a történteket azzal magyarázta, hogy az Index vele nem csinált interjút a kampányban.

„A sajtót meghívtuk, a rogáni propaganda zászlóshajóját nem. És nem is fogjuk. Az Index, amelyik egyszer nem hívta meg a legnagyobb ellenzéki párt vezetőjét a kampányban élő adásba, miközben a fél százalékos pártok vezetőit igen”

A Media1 emlékeztet: a Tisza Párt és Magyar Péter az elmúlt időszakban sorra rúgja össze a port kormánykritikus és kormánypárti, valamint független médiumokkal egyaránt. Durva konfliktusuk volt a HVG-vel, a 444-gyel, a Telexszel, a 24.hu-val, az Átlátszóval, a Magyar Hanggal, az ATV-vel, az Amerikai Népszavával, a Metropollal, a Borssal, de az Indexszel sem ez a mostani volt az első csörtéje a Fideszből érkezett politikusnak. Az ATV Egyenes beszéd című műsorából Magyar másfél perc után kivonult és közölte, hogy az ATV-nél még a HírTV is jobb, majd a televízió több munkatársának szenzitív személyes adatnak minősülő felekezeti hovatartozására vonatkozó információt is közzétett engedély nélkül.

A lap arra is emlékeztet, hogy a Tisza Párt alelnöke egyébként április óta az a Radnai Márk, aki néhány éve (akkor még rendezőként) egy újságírót az ujjainak letörésével fenyegetett meg, egy másikat pedig a kezének eltörésével. Radnai egy interjúban nemrég azt mondta, csak az első esetre emlékszik, és azt megbánta.



Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom