Márki-Zay Péter szerint Orbán és a Fidesz hazudik

HírKlikk 2022. február 7. 08:20 2022. feb. 7. 08:20

„Természetesen nem lettem szegényebb a héten 1-6 millió forinttal" 0 mondta a szokásos vasárnap esti Facebook-videójában Márki-Zay Péter.

Az ellenzék miniszterelnök-jelöltje hatszor 1 millió forintot ajánlott fel annak, aki be tudja bizonyítani, valóban mondta azt, amivel a Fidesz-kampányban vádolják (például, hogy Indiába küldené az embereket szemműtétre, azt ajánlotta volna, hogy fürödjenek kevesebbet, vagy hogy legyen fizetős az egészségügy).

A jobboldali influenszerek és maga a Fidesz is azt állította, leleplezték Márki-Zayt, de megszponzorált videójukban összevágott nyilatkozatok vannak.

„Ha tényleg ezt mondtam, miért nem jelentkezik senki a pénzért? Mert nem mondtam. Hazudnak, csináltak egy csúsztatásokkal teli, vágott videót. Úgy vágtak össze beszédrészleteket, mintha egymás után mondtam volna" – mondta Márki-Zay.

A Facebookon közzétett videójában Márki-Zay beszélt arról az esetről is, amikor egy rokkantnyugdíjas megütötte őt az egyik kampányrendezvényén. „Itt a fájdalom nem fizikai, énnekem az a végtelenül szomorú, hogy embereket ennyire át tudnak itatni gyűlölettel” – mondta, hozzátéve: az idős asszony egy olyan beruházás, a tram-train csődjét kérte rajta számon, amelyhez neki semmi köze, mert az Lázár János és a Fidesz projektje.

Márki-Zay nem zárta ki, hogy Orbán Viktor mégis vitázzon vele, szerinte előbb-utóbb szükségét érzi majd ennek. „Azért nem mer kiállni, mert hazudik" – mondta.

Azt ígérte, a közös ellenzéki programot február 17-én mutatják be.

Azt is elmondta, hogy akkor is támogatja a kettős állampolgárságot, ha nem rá szavaznak. Erdélybe tavaly októberben szeretett volna menni, de ezt végül a koronavírus-járvány miatt lemondták. Meglepődött azon, hogy a Fidesz most témát csinált az akkor az erdélyi politikusok által írt levélből, de ettől függetlenül szeretne menni Erdélybe, ahogy a Felvidékre és a Délvidékre is.