Novák Katalin a melegek örökbefogadásáról

Föld S. Péter 2021. február 23. 07:34 2021. feb. 23. 07:34

A homoszexuálisok örökbefogadásának kérdése nincs a magyar emberek első száz problémája között. Ezt mondta Novák Katalin, a családbarát kormány családokért felelős tárca nélküli minisztere. Egyet kell értenünk a miniszter asszonysággal, mert bárhogy is számolunk, ez a örökbefogadási kérdés tényleg nincs a magyar emberek első száz problémája között.

A magyar embereknek – amint azt ezek szerint Novák Katalin is tudja – ezer más gondjuk van. A miniszter asszonyság ugyan szerényen csak százat említett a problémák között, pedig ennél jóval több van. Itt van például a szegénység, ami egy normális ország vezetői számára elfogadhatatlan, az érintettek számára pedig, igen kellemetlen és nyomasztó. Vannak ugyanis honfitársaink, akiknek olyan kevés a jövedelmük, hogy nem csupán jachtozásra, vagy 200 milliós lakás vásárlására nem gondolhatnak, de még az is nehézséget okoz nekik, hogy maguknak és családjuknak élelmet, ruhát vegyenek és kifizessék a rezsijüket. Különösen elkeserítő a gyerekek nyomora. Az például megengedhetetlen, hogy sok gyerek éhesen menjen iskolába. Márpedig vannak ilyenek, nem is kevesen. És nem azért, amit néhány évvel ezelőtt Harrach Péter a maga keresztényi szellemiségétől vezérelve megfogalmazott. Hogy tudniillik, sok gyerek azért nem reggelizik, mert ez náluk életforma.

A melegek örökbefogadásának kérdését megelőzi a lepusztult egészségügy, amely még békeidőben sem képes tartani a frontot, most pedig, a járvány idején, sokszorosan bizonyítja, hogy nem képes megfelelni a feladatának. A magyar embereket a melegek örökbefogadásának kérdésénél jobban zavarja a kormány által kommunikációnak nevezett hazugságcunami, az országot ellepő, minden korábbinál nagyobb korrupció. Hiába hazudják, hogy a magyar középosztályt akarják helyzetbe hozni, valójában a csókosok, köztük a nemzet gázszerelője, kötélbarátja, veje – Szijjártó Péter kifejezésével élve – gazdagodnak.

A melegek örökbefogadásának kérdésénél többen aggódnak amiatt, hogy szétverték a Magyar Tudományos Akadémiát, elüldözték Magyarországról a CEU-t, és az is sokaknál kiverte a biztosítékot, ami az egyetemekkel történt. Nem a modellváltás a probléma, hanem az, hogy erre hivatkozva, alapítványokba mentik a közvagyont, leválthatatlanná és ellenőrizhetetlenné teszik a kizárólag kormányzati emberekkel kitömött kuratóriumokat. Eltüntetik a közpénzt, amely ily módon magánpénzzé alakul át.

Hab a tortán, az álságosság, a keresztényi köntösbe bújtatott erkölcstelenség, s a jézusi tanításoktól ugyancsak távoli gyűlölködés, uszítás. Sok magyar ember számára probléma, hogy a kormány az elesettek – szegények, üldözöttek – ellen hangolja a társadalmat, és a szolidaritás legcsekélyebb jelét sem mutatja. Ami mostanság az önkormányzatokkal – különösen a kormánynak nem tetszőkkel – történik, szintén megelőzi a homoszexuálisok problémáját.

Novák Katalinnak tehát igaza van, bár hozzá kell tennünk, hogy amennyiben nem ő és kormánya volna hatalmon, akkor egy sor probléma megoldódna, és ennél fogva, a melegek általi örökbefogadás  kérdése is előbbre rukkolna a képzeletbeli probléma-listán. 

Egy olyan országban, ahol az a legnagyobb probléma, hogy fogadhatnak-e örökbe a meleg párok gyereket, vagy sem, fel sem vetődik ez a kérdés.