Újabb meghibásodás történt a Paksi Atomerőműben

HírKlikk 2024. október 15. 06:30 2024. okt. 15. 06:30

Pár napon belül másodszor is meghibásodott a Paksi Atomerőmű egyik blokkja – derült ki az Országos Atomenergia Hivatal (OAH) közleményéből.

Mint az ismert, péntek hajnalban már volt egy leállás a Paksi Atomerőmű 2. blokkjánál, amely 250 MW teljesítménykieséssel járt együtt. A hibát pár óra múlva sikerült elhárítani, délelőttre ismét működött az erőmű. 

Az Országos Atomenergia Hivatal most egy újabb leállásról számolt be a 2. blokknál, amelynek következtében a blokk teljesítménye 185 megawattal csökkent – írja az Index

A közleményben azt írták, hogy „szekunderköri meghibásodás történt”, 2024.10.13-án (vagyis vasárnap) 20 óra 12 perckor.

„Ennek elhárítása után a blokkot 22 óra 53 perckor névleges teljesítményre hozta az üzemeltető személyzet. A meghibásodás nem veszélyeztette a blokk biztonságát, a tevékenységnek környezetre gyakorolt hatása nem volt" – írták az OAH közleményében. A hiba okáról nem írtak, azt viszont hozzátették: folyamatosan felügyelik a blokkok állapotát és a 100 megawattot meghaladó teljesítményváltozásokról továbbra is tájékoztatást adnak. 



Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom