Rendes magyar ember nem forradalmárkodik

Föld S. Péter 2020. október 23. 07:55 2020. okt. 23. 07:55

Rendes magyar ember nem handabandázik a Vas utcában, a Városligetben, a Kunigunda utcában, sem sehol. Rendes magyar ember nem tüntet, nem demonstrál, nem hőzöng sehol. Még soha sem tiltakozott semmi ellen, aztán, nézzenek rá, milyen jó rendes magyar ember lett belőle mégis.

Rendes magyar embernek fát lehet vágni a hátán. Ha kicsesznek vele, az biztosan azért van, mert megérdemli. Ha belerúgnak az is. Ha nem ugrált volna, nem arcoskodik, véleményeskedik, a haja szála sem görbül. Ő sem ugrál, ha meg ennek ellenére is megpofozzák, hálát ad az égieknek, hogy nem a tenyerük élével ütötték meg.

Rendes magyar ember elítéli a füvezést. Nem tudja, mi az, de valami nagyon csúnya gonoszság lehet. Olyan, mint a háttérhatalom, libernyákság. A múltkor is mutattak egy füvest a tévében, hát az úgy nézett ki, hogy ne tudd meg, aranyapám! Ha a rendes magyar emberen állna, börtönbe vágná az összest. Az igaz, hogy ő maga legalább harminc éve nem volt józan, de az más. Inni, berúgni, férfias dolog, nem nyafka, szemüveges buzeránsoknak való. Pénz számolva, asszony verve jó.

Rendes magyar ember szerint jó kezekben van az ország. Persze, hogy lopnak, és a saját zsebükre dolgoznak, de hát, tegye a szívére a kezét, aki még soha nem lopott. Te még sose tettél el semmit, ami nem volt a tiéd? Na ugye! Mindenki lop, ez az élet törvénye. Aki nem lop, magára vessen, ha felfordul. Ettől még nem bűnözők a miniszterek. Ha azok lennének, már régen a börtönben ülne mind.

Rendes magyar ember nem rasszista, csak az a véleménye, hogy mindenki maradjon ott, ahol van. A négerek Afrikában, a sárgák Ázsiában, az indiánok Indiában, a romák Romániában. A félvérek Félvérországban. Rendes magyar embernek nincs baja az idegenekkel, egyszer látott egy négert, az okosabb volt, mint sok fehér ember. Majdnem annyira okos, mint te, vagy én, aranyapám! De azért megtanulhatnának magyarul, mert leginkább azt nem bírja bennük, hogy valami istenverte nyelven karattyolnak. Nem csoda, ha az ember hátán feláll a szőr.

Rendes magyar ember elhiszi, amit a tévében mondanak. Hogy van elég oltóanyag, csak nem lehet hozzájutni. És, hogy aki megbetegszik, azt meggyógyítják. Kivéve azt, akit nem. De hát azoknak már úgyis mindegy, akkor meg minek ugrálnak? Most ugyan nehéz, de majd jobb lesz. Rendes magyar embernek eszébe sem jut, hogy megkérdezze: mikor lesz már egyszer most is jó?

Rendes magyar ember nem érti, miért kell lázadni. Miért nem lehet elfogadni, azt, ami van, örülni annak, amit adnak. Rendes magyar ember is volt fiatal, de nem úgy, és nem annyira, mint ezek a mostaniak. Rendes magyar ember nem forradalmárkodik, hanem hazamegy, benyomja az emegyet, öt perc alatt belealszik, oszt jó napot!

Rendes magyar ember büszke ’56 hőseire.