Szégyenteljes parlamenti ajándék

Dr. Dávid Ferenc       2021. június 16. 11:50 2021. jún. 16. 11:50

Elfogadta az Országgyűlés a világörökségi helyszínen lévő bérlakások megvásárlását lehetővé tévő törvényjavaslatot. A nagy felháborodást kiváltó intézkedést több módosítás után fogadta el végül a parlament. Megvásárolhatják a világörökségi helyszínen lévő, eddig elidegenítési tilalom alatt álló bérlakásaikat azok a lakók, akik legalább öt éve bérlik azt – ezt is tartalmazza Böröcz László, fideszes országgyűlési képviselő előterjesztése, amelyet 134 igen szavazattal, 25 nem szavazat mellett fogadott el a ház kedden. A jogszabály állami vagy önkormányzati bérlakások megvételére nyújt lehetőséget azon magánszemélyek számára, akik már a tavalyi év végén is bérelték a megvásárolandó lakást. A törvény a műemléki épületben lévő vagy az eddig elidegenítési tilalom alatt álló lakásokra vonatkozik. (MTI-Portfolio)

1. A mindig mocskolódó Bayer Zsolt örömmel újságolhatja feleségének, hogy ismét sikerült a családi vagyongyarapítás, hiszen 133+1 bátor ember segítségével, végre sikerül igen olcsón megkaparintani a várnegyedi lakás tulajdonjogát. A lovagkeresztes ingatlanügynök tehát révbe ért, kíváncsian várom, hogy a közeli jövőben melyik lakást/üzlethelyiséget szemeli ki magának kedvezményes vételre a Fidesz ötös számú párttagkönyvének tulajdonosa. Ha megtörténik a vágyott objektum kiválasztása, akkor Böröcz képviselő azonnal be is nyújtja az ide vonatkozó törvényjavaslatot. Látva Bayer mozgását azon sem lepődnék meg, ha legközelebb a Halászbástyára tartana igényt, bár arra lehet más jelentkező is!

2. A nemzeti és konzervatív színekben pompázó Rákay nagymester is megkapta jutalmát. Nem hiába kezdte el üzemeltetni Patrióta You Tube nevű csatornáját, máris meghozta üzleti eredményét. Ez a hiteltelen – és számolni sem tudó – politikai szélhámos olyan lelkesedéssel tolja a mostani kurzus szekerét, hogy neki is kijár egy jó kégli a Várban. Fülöpkét nem az eszéért szeretjük, de azt meg kell hagyni, hogy tud helyezkedni. Most is bekormányozta magát a jóba, innentől kezdve már a „magasból” hirdetheti az igét. No, nem a sajátját, hanem azt, amit előírnak neki.

3. A gyors beszédű miniszter (Palkovics) sem maradt ki a sorból. A CEU, az MTA és az SZFE felszámolása után neki is dukál egy kecó a város fölött. Ugyan kínos, hogy a végrehajtó hatalom (a kormány) tisztségviselőjeként részesül az orvvadászati zsákmányból, de nem kell finnyáskodni: Palkovics „Buldózer” László megszolgálta a kedvezményes lakhatást, így hát megkapta az örökös kapukulcsot.

Gondolom, a Bayer-Palkovics-Rákay trojka (plusz a família) most boldog és elégedett. Mindenki mosolyog, hiszen a családfők résen voltak, és akciós lakásvásárlási szándékuk eredménnyel járt. Zsolt büszkén néz asszonya szemébe, Fülöpke végre saját erkélyére tűzheti ki a nemzeti lobogót és a székely zászlót, míg Palkovics miniszter lazán „átsétikálhat” a Karmelitába.

Örömteli érzések kavalkádja tombol az urakban, és egy pillanatig nem szégyellik magukat. Pedig lenne miért: megvették őket kilóra, és most már csak szolgaságban tölthetik napjaikat életük végéig. Igaz, a Várban.