"Szemben a Fidesszel, mi nem építünk Kubatov-listákat"

HírKlikk 2019. szeptember 9. 16:13 2019. szept. 9. 16:13

Pikó András polgármesterjelölti kampányában mindent a magyar és európai adatvédelmi szabályoknak megfelelően tesznek - közölte a VIII. kerületi ellenzéki polgármesterjelölt kampányfőnöke hétfőn.

Udvarhelyi Tessza a közleményben a Magyar Nemzet című napilap hétfői számában megjelent cikkre reagálva úgy fogalmazott: semmilyen tiltott adatbázis-építést nem folytatnak sem az ajánlóíveken megadott adatokkal, sem más formában.

A Magyar Nemzet arról írt: feltételezhető, hogy csalással, törvénytelen eszközök igénybevételével készül az önkormányzati választásokra a fővárosi ellenzék; a józsefvárosi kampánycsapat az ajánlószelvényeken szereplő adatokat számítógépes adatbázis építésére használhatta, ez pedig tilos; az állítás alátámasztására Udvarhelyi Tessza kampányfőnök közösségi médiában posztolt képét és szövegét használták.

Reagálásában Udvarhelyi Tessza azt írta: a választási kampányban a polgármesterjelölt adatkezelését a C8 Civilek Józsefvárosért Civil Társaság végzi, melynek szabályzata elérhető a csoport közösségi oldalán, valamint minden online és offline kapcsolatfelvételi űrlapon is.

Közölte: a kampány során támogatóik adatait csak abban az esetben rögzítik, ha ahhoz írásban hozzájárultak és kizárólag abból a célból - például hírlevélre jelentkezés, önkéntesség -, amit ők megjelölnek. Az ajánlóíveken szereplő személyes adatokat a törvénynek megfelelően semmilyen formában nem rögzítik és nem tárolják - emelte ki.

"Szemben a Fidesszel, mi nem építünk Kubatov-listákat", hanem azért dolgozunk, hogy ebben az országban soha többé ne lehessen tisztességtelen módon emberekről adatokat gyűjteni, és hogy a józsefvárosi önkormányzat átlátható és elszámoltatható módon működjön - fogalmazott Udvarhelyi Tessza.

Hozzátette: a Magyar Nemzetben található képen "az önkéntesek azon dolgoznak, hogy ellenőrizzék, hogy az összesen 12 egyéni választókerületi jelölt és a polgármesterjelölt számára kiadott több száz ajánlóív rendben visszaérkezett-e, hogy azokat a kampányfőnök másnap a helyi választási irodában leadhassa", mert az elveszett ajánlóívekért bírságot kell fizetni.

Forrás: MTI/Hírklikk