Tényleg oltásellenes lenne a baloldal?

Bánó András 2021. április 2. 18:40 2021. ápr. 2. 18:40

Minden eddiginél hazugabb, képmutatóbb kampányba kezdett a Fidesz, hogy megpróbálja elfeledtetni a közvéleménnyel, mekkora szarvashibákat követett el a kormány a Covid19 járvány korábbi fázisaiban.

Azzal vádolják most a baloldalt, hogy továbbra is oltásellenes, és agitál az oltás ellen, miközben képmutató módon egyénileg beoltatja magát. Orbán Viktor pénteki rádiónyilatkozatában egyenesen bűnnek nevezte az oltásellenességet. Fogalmam sincs, hogyan egyeztethető össze a Fidesz által sokat hangoztatott keresztényi értékekkel a hazudozás, de a jelek szerint, ők ebben semmi kivetnivalót nem találnak.

Ha már észérveik nincsenek, úgy gondolják, sikerül a maguk oldalára állítani a közvéleményt azzal, ha mantrázzák a baloldal oltásellenességét. Pedig ők is tudják, hogy nem mondanak igazat! A baloldal és az ellenzék összes politikai ereje nem, és soha nem is volt oltásellenes! Mindössze azt akarta csak, hogy ne olthassák be az embereket olyan keleti vakcinákkal, amelyek nem kapták meg az Európai Unió illetékes hatóságának engedélyét. Ez a két vakcina a Szputnyik V és a kínai Sinopharm. Amikor az ellenzék elkezdett ezek ellen fellépni, akkor se az oroszoknak, se a kínaiaknak, még eszük ágában sem volt, hogy engedélyeztessék oltóanyagukat az európai gyógyszer-hatósággal. A kínaiak ma is elkerülik ezt az utat. Jó okuk van erre, hiszen nem publikálták III. fázisú kísérleteiket, nem adtak minden részletre kiterjedő világos és áttekinthető dokumentációt.

Az OGYÉI pedig úgy engedélyezte Magyarországon a kínai vakcinát, hogy Szijjártóék keresztülverték azt a rendelkezést, miszerint ha a világban egy vakcinával több mint 1 millió embert beoltottak, és az országok között van legalább egy uniós vagy unióba törekvő ország, akkor nem lehet akadálya  a magyarországi felhasználásnak. Ezek ellen az intézkedések ellen lépett fel józanul a hazai ellenzék, nem pedig az oltások ellen.

Azóta közismert, milyen sundám-bundám módon, furcsa hátterű közvetítő cég beiktatásával történt a kínai vakcina beszerzése, az, hogy akkora összegbe került, amelyen jócskán meggazdagodott mindenki, aki ennek részese lehetett. 

Ezt is vegyék figyelembe azok, akik ma propaganda filmeket gyártatnak régebbi, és újabb hazug vádjaik népszerűsítése céljából!