Újabb 630 millió forintot kapott a Szerencsejáték Zrt. kedvenc támogatottja

HírKlikk 2024. augusztus 28. 08:00 2024. aug. 28. 08:00

A jelentős szponzorációs pénzből turisztikai kiadványokat készít az alapítvány, amelynek elnöke és 11 kuratóriumi tagja tavaly összesen majd 130 millió forintos juttatásra számíthatott.

Újra egy jelentős összeget, ezúttal 630 millió forintot kapott az az alapítvány, amely már eddig is a Szerencsejáték Zrt. csúcstámogatottja volt – szúrta ki a Népszava a friss szponzorációs listából. E szerint a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítványa (MTSZA) az újabb támogatással együtt 2015 óta összesen már mintegy 3,1 milliárd forintra tett így szert.

A lap szerint az MTSZA elnöke Princzinger Péter régi motoros, 2017-ben a Magyar Turisztikai Ügynökségtől (MTÜ) igazolt az alapítványhoz, és ő vezette sokáig a Magyar Kerékpáros Szövetséget is. Az MTSZA kuratóriumban ül Könnyid László, az MTÜ vezérigazgatója. A testületben helyet kapott Somlyai Zoltán, aki a budapesti Kempinski Hotelt vezette, amikor a kormányfő lánya, Orbán Ráhel ott dolgozott, jelenleg pedig a miniszterelnök veje, Tiborcz István érdekeltségébe tartozó BDPST Group hoteldivíziójának vezetője.

Az alapítvány beszámolója szerint az MTSZA személyi jellegű ráfordításai nagyot nőttek, míg 2022-ben 542 millió forint ment el erre, addig 2023-ban már 747 millió. Ebből Princzinger Péter juttatása minimálisan – 20,85 millióról 20,95 millióra – nőtt egy év alatt. Ez havonta 1 millió 745 ezer forintot jelent Princzinger Péternek. A 11 kuratóriumi tag éves munkájáért járó juttatás 74 millióról 107 millióra nőtt.

Princzinger Péter az alapítvány elnöke a Népszava kérdésére közölte, hogy a szerencsejátékos támogatást öt éve a belföldi turizmus népszerűsítésére, kiadványok készítésére fordítják.

Forrás: Népszava


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom