4 dolog, ami megszépíti a bőrt nyáron

Valentin 2021. június 11. 17:35 2021. jún. 11. 17:35

Nyáron a melegben sokkal több „saját krémet ” termel a bőröd, mint egyébként, ezért általában – ha nem szárítod ki tusfürdővel, vagy nem viszed túlzásba a napozást – gyorsabban zsírosodhat a bőröd, a pórusok jobban kitágulnak. Ilyenkor a bőr kevésbé zsíros krémet igényel, mint a téli időszakban.

Az antioxidáns segít lassítani az öregedés folyamatát, gátolja a bőr kollagén állománynak lebomlását, bőrfeszesítő hatású. Ebben nagyszerű segítőnk a

Zöld tea:

Erőteljes antioxidáns, amely védi a sejtjeinket, ha megiszunk egy pohár zöldteát. Sőt, a bőrünket kívülről is védi, ha olyan készítményt vásárolunk, amelyben megtalálható a zöldtea kivonat. Egy tanulmány szerint azok, akik ittak két vagy több csésze zöldteát naponta, 65 százalékkal csökkentették a bőrrák kialakulásának kockázatát.

E-vitamin : szintén védi külsőleg a bőr sejtjeit a nap káros sugaraitól.  

Q10 vitamin: erős antioxidáns, amely semlegesíti a napsugárzás okozta káros szabadgyököket.  

Marula olaj: 60 százalékkal több antioxidánst tartalmaz, mint az argán olaj.

Használj virágvizeket

Nyáron sokan azt javasolják, hogy ne használj parfümöt, mert az alkotóelemek és a illóolajok foltossá tehetik a bőrt, ha közvetlen napfénynek teszed ki azt a bőrfelület, ahova a parfümöt fújtad.

Helyette használj virágvizeket, amelyek nem csak kellemes illatukkal  frissíthetnek fel, hanem még hidratálják is a kiszáradt, bőrt. A hatóanyagokban gazdag – neroli, levendula, rózsa –  virágvizeket közvetlenül fújhatod a bőrödre, a sminkedre, az arcodra, akár a hajadra is. Pillanatok alatt fel fog frissíteni és még parfüm helyett is használhatod.

Ha megpirult az arcod, tested a napon, a bio levendula virágvíz igazán nyugtatólag hat a bőrödre. De csípésekre is igen hatásos enyhítést ad. A könnyen felszívódó hidratáló krémek és a megfelelő folyadékfogyasztás pedig elengedhetetlen a bőr ápolásában.