Mutatjuk, hogyan tüntesd el egyszerűen az önbarnítót

HírKlikk 2023. július 25. 19:53 2023. júl. 25. 19:53

Az önbarnító nyáron talán népszerűbb, hiszen a nők nagy része egységes, szép barna bőrt szeretne, ezt pedig az önbarnítók lehetővé teszik. Viszont korántsem olyan egyszerű eltávolítani, mint gondolnánk.

Egyre nagyobb népszerűségnek örvend az önbarnító, és bár egyszerűnek tűnhet, mégis könnyű elrontani a használatát. Számít, hogy mennyi ideig hagyod fenn, és az is, milyen módon készítetted elő a bőröd.

Mielőtt felhordanád az önbarnítót érdemes a bőrt hámlasztani, különben foltos lesz a végeredmény. De az egyenetlenség akkor is megjelenik, ha nincs megfelelően eloszlatva az anyag a bőrön.

Abban az esetben, ha el akarod távolitani az önbarnítót, az egyik legegyszerűbb módszer, ha veszel egy forró fürdőt, a meleg víz ugyanis segít megpuhítani a bőrt, ezzel pedig fokozatosan elkezd távozni a barnaság. Adj a vízhez habfürdőt, fürdőolajat, a tested pedig kend be babaolajjal. 30 perc ázás után már kellően megpuhul a bőr annyira, hogy el lehet kezdeni leradírozni a felesleges barnaságot. Fontos, hogy utána megfelelően hidratáld a bőrt.

Ha nem annyira erős az önbarnító, akkor elegendő, ha bekened magad babaolajjal, majd megvárod, hogy alaposan beszívódjon. A lényeg, hogy az egész testedre kerüljön babaolaj, ahol foltos, vagy problémás a barnaság, oda kerülhet több is az olajból. 20 perccel később jöhet a zuhany és használj hámlasztó kesztyűt. Továbbra se feledkezz meg a hidratálásról.

Talán meglepő, de a fogkrémnek is jótékony hatása lehet, persze nem az egész testfelületre. Ezt a módszert akkor alkalmazd, ha foltos lett a csuklód, bokád, vagy az ujjaid közé kicsit több jutott. Ha ezekre a területekre kened a fogkrémet, vársz 10 percet majd meleg vízzel lemosod, megoldódik a probléma.

Forrás: Cosmopolitan