Tippek a dúsabb hajért

HírKlikk 2023. május 25. 20:56 2023. máj. 25. 20:56

A vékonyszálú hajszerkezetből is lehet dúsabb hatást varázsolni. Lehet, hogy kicsit időigényesebb és több türelmet követel, de nem lehetetlen és mindenképpen megéri.

Bizonyára vannak sorstársaim, ha arról beszélek, hogy a várandósság során gyönyörű hajkoronám volt, de a szülés következtében a hajam megfakult, hullani kezdett és vékony szálú lett. Rengeteg frusztrációt okozott, mindaddig, amíg el nem fogadtam, és rájöttem, hogy lehet ugyanúgy szép a hajam, ha törődöm vele.

Amellett, hogy vékony szálú lett a hajam, a fejbőröm is érzékenyebbé és szárazabbá vált, így fontos, hogy ne feledkezzünk el azt sem ápolni, hiszen, ha a fejbőr egészséges, a hajunk is szebb lesz. Használj fejbőrradírt és masszírozd át a fejbőrödet rendszeresen, hogy serkentsd a vérkeringést, és tápláld a hajszálakat.

Ha az arcod formája „engedi”, vágass rövidebb frizurát, ezáltal a hajad súlya kevésbé fogja lefelé húzni a tincseket és nem lesz lapos hatású.

Nekem sokat segített a hajhab használata, nedves hajon, hajszárítás előtt, ezért bátran ajánlom a „volumen” hatású hajformázókat.

A legfontosabb tippem viszont az, hogy vigyél be kellő folyadékot a szervezetbe és táplálkozz vitamindúsan. Olyan ételeket válassz, amelyek B-C vitaminokban, Omega-3 zsírsavakban és vasban gazdagok.

Plusz tipp, a szárazsampon nem csak arra jó, hogy kitold a hajmosás idejét egy-két nappal, remek hajdúsító hatása is van. Mindössze annyit kell tenned, hogy miután befújtad a hajad a szárazsamponnal, átfésülöd egy hajkefével, majd hideg levegős funkcióval átfújod hajszárítóval.

Tehát semmiképp sem szabad lemondani a szép hajról, attól függetlenül, hogy genetikailag nincs dús szerkezete a hajunknak. Ugyanúgy lehet, ápolt, szép egy vékony szálú haj is.