Beindítja a hajnövekedést, megállítja a hajhullást

HírKlikk 2023. március 28. 21:00 2023. márc. 28. 21:00

A pakolások nagyon hatékonyan ápolják a haj szerkezetét, néhány összetevőből pedig akár saját magad is elkészíthetsz otthon egyet, ráadásul száz százalékig természetes alapanyagokból.

Megannyi gyógy- és fűszernövény ismert a hajápoló tulajdonságairól, érdemes kipróbálni a rozmaringos vizet is, amely bizonyítottan serkenti a hajnövekedést.

A rozmaringban lévő vegyületeknek, olajoknak köszönhetően olyan hormonális folyamatok indulnak be a szervezetben, amik gátolják a hajhullást, emellett serkentik a vérkeringést a fejbőrben. Antioxidáns-tartalma miatt még a gyulladásokat is csökkenti, illetve erősíti a hajszálak szerkezetét. Már az ókori görögök és rómaiak is alkalmazták gyógyhatásai miatt – írja a Femina.

Rendszeres használata előtt érdemes konzultálniuk bőrgyógyásszal azoknak, akik valamilyen hajnövesztő szert szednek, illetve akiknek érzékeny a bőre, mert irritációt okozhat. Klinikai kutatások szerint legalább hat hónapnak kell eltelnie ahhoz, hogy látványos eredményt okozzon. A rozmaringos hajpakolás elkészítése nagyon egyszerű: 

  • Forralj fel egy liter vizet.
  • Adj hozzá egy maréknyi szárított rozmaringlevelet, vagy két-három szál aprított friss rozmaringot.
  • Hagyd ázni öt órán keresztül.
  • Amikor kihűlt, már használható is 4:1 arányban vízzel vegyítve
  • Vízzel keverve vidd fel hajmosás után, alaposan dörzsöld a fejbőrödbe is, és hagyd 15 percig hatni, ezután öblítsd ki a hajadat. Hetente egyszer alkalmazd ezt a hajpakolást.

A gyógynövény olaja is felhasználható, ebben az esetben öt csepp rozmaringolajat keverj össze 20 csepp kókuszolajjal, majd masszírozd be a fejbőrödbe, és hagyd hatni egy teljes éjszakán át. Az eredmény önmagáért fog beszélni.