A barna bőr szexi

Veress Katka 2022. november 17. 15:35 2022. nov. 17. 15:35

Szoláriumozással még a téli napfényhiányos időszakban is csodaszép színed lehet. Magabiztosabbá tesz, hiszen egészséges külsőt kölcsönöz és sugárzóvá teszi a megjelenésünket.

A szolárium által kibocsátott UV-fény elősegíti a D-vitamin szintézisét, ráadásul serkenti az immunrendszer működését, ezért a megfázást is könnyebben elkerülheted. Emellett a fény a téli, borús időszakban stresszoldó, hangulatjavító hatású lehet. Ezért ha már eleged van a szürkeségből és egyhangúságból, akkor itt az ideje egy kicsit ellazulni a szoláriumban.

Sokan hajlamosak elkövetni azt a hibát, hogy mindjárt elsőre csokibarnák szeretnének lenni, ezért jó sok időt töltenek el a gépben. Az eredmény rákvörös, égő bőr, amely minden, csak nem szép, ráadásul napokig igen fájdalmas lehet. Ahhoz, hogy ezt elkerülhesd, törekedj a fokozatosságra. Először csak pár percet szoláriumozz, majd apránként emeld az adagot.

Mielőtt befekszel vagy beállsz a gépbe, mosd le magadról a sminket, és vedd le az ékszereidet. Ha hosszú hajad van, akkor tűzd fel a fejed tetejére. Ha gyógyszert szedsz, akkor fokozott óvatossággal szoláriumozz, ugyanis egyes készítmények fokozzák a fényérzékenységet. Mivel a mesterséges barnulás száríthatja a bőrt, ezért utána használj gazdagon hidratáló testápolót, és ügyelj a bőséges folyadékbevitelre is.