A tavaszi megújulás a frizurának is jár!

Valentin 2021. március 5. 20:08 2021. márc. 5. 20:08

Egy pici odafigyeléssel sokat tehetünk megjelenésünkért. Tavasszal a természettel együtt mi is megújulunk. Testünk, lelkünk mellett, érdemes kiemelten figyelni a haj- és bőrápolásra is.

A téli hideg, a fűtés okozta száraz levegő a hajunkat is megviseli. Tavasszal érdemes egy egészségügyi vágásra bejelentkezni fodrászunkhoz. Néhány centitől megválni akkor is érdemes, ha mi magunk nem látjuk szükségesnek, de a hajunk meg fogja hálálni. Nemcsak egészségesebb, hanem sokkal esztétikusabb is, ha a hajkoronánk néhány centivel rövidebb, de nem töredezett, nem gubancolódik és nincs elkopva, visszatöredezve a vége.

 

Hidratálás

Épp úgy, mint a bőrünk, a hajunk is más típusú kezelést igényel télen, mint tavasszal vagy nyáron. Télen a negatív környezeti hatások miatt a nedvesség távozik a hajszálakból, ezért érdemes ilyenkor váltani, és hidratáló samponnal, balzsammal visszatölteni azt. A haj így visszanyeri fényességét, rugalmasságát, ismét könnyen formázhatóvá válik. Ha igazán látványos eredményt szeretnél, akkor kérd szakember segítségét, aki professzionális termékekkel még intenzívebb hatást tud elérni.

Hajpakolás

A kúraszerűen alkalmazott hajpakolásra a legalkalmasabb időpont a tavasz kezdete. Ezek a kezelések nagy mértékben hozzájárulnak a károsodott, roncsolódott hajszerkezet regenerálásához, rendbe hozzák a fénytelen, szürke, töredezett hajat. A hagyományos balzsamok is hatékonyak, ha megnövelt hatóidővel alkalmazzuk ezeket, de ha igazán látványos eredményt szeretnénk elérni, akkor válasszunk speciális, magasabb hatóanyaggal rendelkező terméket.

Fejmasszázs

Ha ellátogatunk a fodrászunkhoz, mindenképp kérjünk alapos fejmasszázst. Ez nem csak a lelkünknek tesz jót, relaxál és kikapcsol, de fokozza a vérkeringést is, ezzel serkentve a hajszálak növekedését, és segít gyorsabban megszabadulni az elhalt hámsejtektől is.

Fényvédelem

Az erős ultraibolya sugárzás nemcsak a bőrünket terheli meg, hanem a hajunkat is. Már a tavaszi hónapokban is oda kell figyelni az UV védelemre, hiszen a nap káros sugarai már ilyenkor is fokozott mértékben fejtik ki hatásukat. A védelem érdekében választhatunk fényvédő szűrővel ellátott styling termékeket, de létezik már olyan spray, ami kifejezetten a káros sugárzástól védi meg a hajat és a fejbőrt.