Arcpakolás a bőr szépségéért

Veress Katka 2022. december 28. 15:50 2022. dec. 28. 15:50

A rendszeres arcápolás hozzájárul a bőr egészségének és szépségének megőrzéséhez, illetve megoldást nyújt különböző bőrproblémák esetén is. A pakolások szerves részei a szépségápolásnak, mivel viszonylag rövid idő alatt képesek látványos eredményt nyújtani.

Arcmaszk felvitele a bőrre

Mielőtt felkennénk az arcmaszkot, alaposan tisztítsuk meg arcbőrünket a bőrtípusnak megfelelően. Hagyjuk teljesen megszáradni, és csak ezután simítsuk rá a pakolást. Az arc közepéről indulva, egyenletesen vigyük fel a krémet és gyengéden masszírozzuk be a bőrbe. Ne dörzsöljük durván, úgyis csak annyi szívódik fel a krémből, amennyit fel tud venni a bőrünk egyszerre. Ha túl sok krémet vittünk fel, akkor a felesleget töröljük le, mert ez akadályozhatja a bőr légzését éjszaka.

Hagyjuk hatni 10-15 percig az arcmaszkot, majd mossuk le gyengéden langyos, tiszta vízzel. Arcbőrünk azonnal felfrissül, kisimul, megnyugszik és életre kel.

Ha nagyon fáradtak vagyunk, akkor se hagyjuk ki az arcápolást.

Heti egy-két alkalommal szánjunk rá annyi időt, hogy lefekvés előtt felkenünk egy vékony réteget az arcunkra a tápláló pakolásból. Reggel pedig csak öblítsük le és megújult külsővel, ragyogó arccal indulhatunk újra dolgozni. Kollégáink irigykedni fognak kipihent és kisimult arcunk láttán.

Az évek múlásával sejtjeink öregszenek, veszítenek állóképességükből. Ez a folyamat viszont lelassítható, ha egészséges életmódot folytatunk. Az egészséges életmódba nem csak az egészséges táplálkozás és a sport tartozik, hanem testünk, bőrünk ápolása is, amelyet természetes alapanyagokból készült, natúr kozmetikumokkal is érdemes egészségesen tartani.

Bőrödnek megfelelő maszkok készítéséről itt olvashatsz.