Legyen életre szóló a barátságotok!

Foglár Noémi 2019. augusztus 9. 10:35 2019. aug. 9. 10:35

"Nincs titkosabb és nemesebb ajándék az életben, mint a szűkszavú, megértő, türelmes és áldozatkész barátság." (Márai Sándor)

Ahhoz, hogy elégedettek lehessünk az életünkkel, nem elég, hogy a munkánkat kedvvel végezzük, és a szakmánkban eredményesek legyünk. A karrier és az azt honoráló anyagi elismerés mellett nélkülözhetetlen, hogy a magánéletünk kiegyensúlyozott, harmonikus legyen. Ha csak azt tartjuk fontosnak, hogy szakmailag minél magasabb pozícióba kerüljünk, nem lesz mellettünk senki, aki velünk örülne a sikereinknek.

A magánélet elsősorban érzelmi talapzaton áll. Szívünkben él a vágy, hogy bizalommal megoszthassuk az élet örömeit valakivel. Szükségünk van tehát barátokra is, igényünk van az emberek társaságára.

Mindannyiunknak sok ismerőse lehet, de igazi barátja csak kevés. Körülvehetjük magunkat emberek sokaságával, ápolhatunk velük jó viszonyt, de igaz barátokra lelni, olyanokra, akik bármikor készek áldozatot hozni értünk, akikben a végsőkig megbízhatunk, nagyon nehéz.


Sokan felelőtlenül dobálóznak a barátság kifejezéssel. Amit annak neveznek, az többnyire nem más, mint átmeneti fellángolás. Az időálló, életre szóló barátságok ugyanis nagyon ritkák.

Bár a barátainkat mi választjuk meg, mégis adottságaink különleges találkozása szükséges ahhoz, hogy az érzelmeken is túlmutató emberi kapcsolat szülessen belőle. A legteljesebb élmény az, amikor olyan ember kerül az életünkbe, akivel szemben nem számítanak a korból, a nemi különbségből vagy egyezésből eredő kritériumok, hanem mindentől függetlenül azt érezzük, hogy általa kiteljesedünk.

Közösek a vágyaink, a céljaink, valamint a gondolataink magja is, s mindent, amit a másikért teszünk, egyúttal önmagunkért is tesszük.

Forrás: Hírklikk