Miről árulkodik arcformánk?

Foglár Noémi 2019. július 18. 10:48 2019. júl. 18. 10:48

Sokakat foglalkoztat az a kérdés, hogy agyműködésünk, személyiségünk és viselkedésünk milyen összefüggést mutat arcunk alapformájával.

Alapvető személyiségjegyeink kikövetkeztethetőek belőle, így azoké az embereké is, akikkel kapcsolatba lépünk.

Íme, néhány jellegzetes arcforma és a hozzá köthető tulajdonságok:

Hosszúkás arc

Ambiciózus, elszánt és kitartó a munkájában. Két lábbal jár a földön, de könnyen megzavarja, ha kicsúszik a dolgok irányítása a kezei közül. Sikereit csapatmunkában, vezető szerepben éri el. Lassan és körültekintően építi fel magánéletét, munkahelyet és lakást ritkán váltogat. Társa megválasztásánál az ész az első, a szív a második.

Szív alakú arc

Elbűvölő személyiség, meleg, bájos és szeretnivaló. Jól szerepel nyilvánosság előtt, társaságban is könnyen középpontba kerül. Munkája során a kreatív és ötletelést igénylő feladatokat részesíti előnyben, ezekben tud igazán kibontakozni. Hallgatóságnak nem a legideálisabb, mert folyton ő akar beszélni. Hajlamos a pontatlanságra. A szerelemben a végletek embere, minden izgalmas játékra nyitott, de heves érzelmei gyakran rövid életűek.

Széles arc, hegyes áll

Fegyelmezetten éli életét, de rendkívül lázadó természetű, ha igazságtalanság éri. Szereti a kalandokat, az életben és álmaiban egyaránt. Az ilyen ember ugyanis nagy képzelőerővel bír. Munkahelyén remek ötletekkel áll elő, de azok véghezvitelében már nem jeleskedik, ugyanis nem elég kitartó. Humora kiváló, néha szarkasztikus.

Négyzet alakú arc

Határozott és kitartó személyiség. Tervei megvalósításában nincs olyan akadály, ami hátráltathatná. Következetesen, lépésről lépésre éli életét. Szeretteiért képes ölre menni, de a gyengédség sem áll távol tőle, amit általában csak kevés emberrel szemben enged meg magának.

Ovális arc

Tökéletes forma és szinte tökéletes személyiség. Bölcsen és átgondoltan hozza meg döntéseit úgy a munkában, mint a magánéletben. Munkabírása, kreativitása átlagos, kisugárzása harmonikus. Lassan dönt nehéz kérdésekben, de mindig kitart álláspontja mellett.

Kúp alakú arc, amely felfelé keskenyedik

Józan, gyakorlatias gondolkodású ember. Szereti a megtervezett és kiszámítható dolgokat. Fontos számára a pénz, szereti a luxust. Hagyománytisztelő és hajlamos a lustaságra. A magánéletben biztos támasz, akire bármikor lehet számítani.

Kerek arc

Érzelmes, szenvedélyes ember. Olyan, akinek legfontosabb a szeretet – úgy adni, mint kapni. Boldogságához csak egy társ kell, utána a jég hátán is megél. Kitartó és jó munkaerő, de érzelmi viharok között szinte cselekvésképtelenné válik. Nagyvonalú és megértő barát vagy társ.

Forrás: Hírklikk