Nyári szépségápolás

HírKlikk 2020. június 4. 20:30 2020. jún. 4. 20:30

Bőrünk ápolása az év minden napján nagyon fontos. Viszont valamennyi évszaknak megvannak a sajátosságai. Ezért a különböző időszakokban bőrünknek más típusú gondoskodásra van szüksége, attól függően, hogy épp milyen az időjárás.

A nyári időszakban a szemcsés arcradírokat és arclemosókat ajánlott kerülni, mert a napsugárzás olyan mértékben igénybe veszi bőrünket, hogy a hámlasztással csak ártani tudunk neki, miközben az UV-sugaraknak kedvezünk. Ha mégis szeretnénk igénybe venni ezt az arcápolási technikát, akkor a BHA és PHA-típusú hámlasztókat használjuk, mert ezek tökéletesen védenek az intenzív napsugárzással szemben, az AHA termékeket pedig tegyük félre ebben az időszakban.            

Az egyik legkedveltebb bőröregedés-gátló alapanyagnak manapság a retinol számít. Azt azonban érdemes tudni, hogy a retinol növeli a bőr fényérzékenységét, ezért ajánlatos a retinol tartalmú termékeink használatát a nyári napokban az esti bőrápolási rutinba áthelyezni.

Javasolt nyáron krém helyett gélt használni – a könnyed felszívódás érdekében, hogy a melegben is rendesen hidratáljuk bőrünket, de ne gátoljuk hidratációs folyamatát a zsíros krémek által okozott póruseltömítéssel. 

Az arcápolás befejező lépése hölgyeknél általában a sminkfeltétel első lépcsőfokával folytatódik, amely az alapozó felhelyezése. Nyáron inkább használjunk BB krémeket a szokványos alapozók helyett, mert azok egyszerre nyújtanak teljes fedést és hidratálást. Ha sminkelünk, érdemes egy mattító párnácskát magunkkal vinni, ha elindulunk otthonról. Ezzel tudjuk korrigálni a hőség okozta esetleges hibákat.

Arcbőrünk mellett, ugyanolyan fontos, hogy testünket is ápoljuk. Ilyenkor válasszunk könnyed, gyorsan felszívódó, illatmentes testápolókat és kerüljük testbőrünk radírozását is, hiszen a napfény nem csak nyaktól felfelé érint minket. Amiből csak lehet, próbáljunk meg illatmentes változatot választani. A nyári időszakban nem csak nekünk, de környezetünk számára is kellemetlen lehet a cukros, édes parfümök illata. Alkalmazzunk inkább frissítő testpermeteket.

Végezetül a hajápolás sem maradhat el. Az erős napsugárzás és hő hajunkat is egyaránt igénybe veszi. Fontos, hogy gyakran hidratáljuk, és szerezzük be a már kapható, hajra fújható fényvédő termékeket.