Olcsó házi szerekkel a ráncok ellen

Valentin 2020. augusztus 8. 15:25 2020. aug. 8. 15:25

A ráncok nemcsak méregdrága krémekkel, hanem egyszerű és olcsó házi pakolásokkal is szépen és hatékonyan csökkenthetők. A következő módszerekkel szuper eredményt érhetsz el: sima és feszes lesz tőlük a bőröd.

Az öregedés első jelei körülbelül 25 éves kortól már láthatóak a bőr felszínén. A szervezet kollagéntermelése ekkor lassulni kezd, majd megjelennek előbb a finom ráncocskák, később pedig a barázdák. Ekkor a bőr fokozatosan veszít korábbi feszességéből, rugalmasságából. 
A bőr megereszkedésének és a mélyedések kialakulásának több oka lehet, ezek közül valamelyik teljesen természetes és megváltoztathatatlan, azonban egyes folyamatok késleltethetőek az életmódbeli, illetve a bőrápolási szokások módosításával.

Tojásfehérje 
Az egyik legolcsóbb öregedésgátló, ráadásul dúskál természetes kollagénben, ennélfogva kitűnő bőrfeszesítő hatása van.

Uborka 
Üdítően hat a bőrre. Reszelj le egyet, és tedd 15 percre a hűtőbe. Ha lehűlt, kend az arcodra, és 10-15 perc múlva mosd le.

Ricinusolaj 
Antibakteriális, gyulladásgátló hatású, így kiváló a mitesszeres bőrre. Egy cseppet adj az arckrémedhez, mielőtt felkened.

Zöld tea 
Tele van antioxidánsokkal, amelyek segítenek fiatalon tartani a bőrt. Fogyasztva vagy a bőrre kenve is jót tesz.

Banán
Törj össze villával egy fél banánt, adj hozzá egy mokkáskanál mézet és natúr joghurtot. Keverd össze, és 15 percre vidd fel a tiszta arcbőrre.

Natúr joghurt
Vidd fel a megtisztított arcra, és hagyd megszáradni. Finoman dörzsöld le, így megszabadulhatsz az elhalt hámsejtektől, bőröd pedig friss és üde lesz.

Fejes káposzta 
A kipréselt leve gyulladáscsökkentő, keringésjavító hatású: nem kell mást tenned, mint egy vattakoronggal felvinni, majd 10 perc után lemosni.

Mandulaolaj 
Lágy tapintást és üdeséget kölcsönöz. Keverd samponhoz, testápolóhoz, arckrémhez, tusfürdőhöz, a bőröd megőrzi fiatalságát.

Méz 
Összehúzza a pórusokat, és enyhíti a gyulladást. Hetente egy alkalommal vidd fel a megtisztított arcbőrre, tíz perc elteltével pedig bő vízzel mosd le.

 Avokádóolaj 
A gyulladáscsökkentő E-vitamin mellett, A-, B-, C- és D-vitamint tartalmaz, amelyek serkentik a kollagéntermelést. Hetente egyszer óvatosan masszírozd a bőrödbe, és 15 perc után mosd le.

Gyönyörű lesz tőlük az arcod, csökkentik a ráncok és a szarkalábak kialakulását, miközben puhává varázsolják a bőrt.