Baj van Viktor, Pali lebukott!

Berényi 2021. december 7. 14:31 2021. dec. 7. 14:31

Szinte látom magam előtt: a Fidesz „agytrösztben” éppen azon tanácskoznak, hogyan mondják meg Viktornak, hogy Völner Palit ki kéne vonni a forgalomból, mert kiderült róla, hogy egy szent… És ugye a szentek közös jellemzője, hogy maguk felé hajlik a kezük…

Azt is szinte hallom, ahogyan próbálják az „agytrösztben” fogalmazni a mondatokat: Viktor, baj van! A Pali, tudod, a Völner. Hát ugye vesztegetési pénzeket fogadott el, ráadásul kiderült. Nem tudjuk letagadni.

Egy biztos: én nem lettem volna az, aki bemegy a főnökhöz, és elmondja neki. Még az is lehet, hogy nem is volt hírvivő. Leírták az egészet egy jelentésbe, és Icukával beküldték a miniszterelnöki asztalra. Ezután úgy szétszéledt az egész „agytröszt”, hogy Hercule Poirot legyen, aki megtalálja a tagokat. Persze nem biztos, hogy így volt. Az viszont biztos, hogy nagy baj ez a Fidesznek.

Mert az benne van a pakliban, hogy időnként lebukik egy-egy vidéki földesúr. Még az is lehet, hogy van, aki börtönbe megy. De egy olyan legény, mint mondjuk Mengyi Roland csak három napig hír. (Ha nem lett volna olyan hülye, hogy Voldemortnak hívassa magát, addig sem lett volna téma.) Na de itt egy kormánytagról van szó. Sőt, egy igazságügyi államtitkárról. Ízlelgessük ezt egy kicsit. Igazságügyi államtitkár. Nem azt jelenti ez a titulus, hogy neki kell őrködnie a törvényesség fölött, és minden eszközzel üldözni például a korrupt embereket? Mert ha igen, akkor nagy a baj.

Ha ez az ember is csirkefogó, akinek a csirkefogók ellen kell harcolni, akkor ott bizony a rendszerrel van baj. Ráadásul Völner sok éve „kezeli valamelyik kasszát”. 2010 és '14 között infrastruktúráért felelős államtitkár volt. Az infrastruktúra más szóval: óriási kassza. Egy hatalmas trezor, amelyből ömlik a pénz az építkezésekre. Úristen, és ennél az embernél volt a kulcs?

Azután volt az Országgyűlés gazdasági bizottsági alelnöke. Na ott is volt ám kasszakulcs bőven. Vajon mennyi pénzt vett ki a közösből? És mi van ilyenkor a közvetlen főnökével, a miniszterrel? Kell azt hinnünk, hogy semmit nem tudott a beosztottja viselt dolgairól? Mert ha tudott, akkor mennie kell. Ha meg nem tudott, akkor könnyen lehet, hogy nem jó főnök. Mi járhat most Varga Judit fejében?

Vajon Viktortól tudta meg, hogy felelősségre lehet vonni Völnert? Mert az ugye nem kérdés, hogy a magyar ügyészség a nagyfőnök engedélye nélkül nem merte volna kiadni azt a közleményt, amelyben leírják, hogy az igazságügyi államtitkár egy közönséges bűnöző… Persze az ártatlanság vélelme őt is megilleti. Simán lehet, hogy csak be akarták mártani, és nem fogadott el kétmillió forintokat a végrehajtóktól. Remélem, hogy ez így van. Mert ha kétmilliókért adta el a hírét-nevét, akkor nem egyszerűen bűnöző. Akkor piti bűnöző!