Kásler Miklós Mátyás király génszakaszának nyomába eredt

Föld S. Péter 2021. január 21. 19:50 2021. jan. 21. 19:50

Ismét nagyot léptünk előre a vírus elleni küzdelemben. E csata élharcosa ezúttal is Kásler Miklós, az Emmi minisztere, aki az első vonalban menetelve, már eddig is derekasan kivette a részét az ütközetekből. Jó szívvel emlékszünk például arra a tavalyi, húsvét előtti hőstettére, amikor egyetlen hosszú hétvégén 36 ezer kórházi ágy kiürítéséről rendelkezett. Ezt a korszakos rendelkezést ugyan utólag, nyilván szerénységből igyekezett letagadni, de a hálás utókor, valamint az internet nem felejt. És most itt a legújabb, egyúttal végső csapás a vírusra: Kásler miniszter közbenjárása nyomán, a Magyarságkutató Intézet archeogenetikai vizsgálatnak veti alá Hunyadi Mátyás természetes fiának, Corvin Jánosnak a földi maradványait, és ezáltal meghatározható lesz egy, csak férfiak között öröklődő génszakasza.

Hogy ez mennyibe kerül majd a magyar adófizetőknek, arra egyelőre nem derült fény, de nem is fontos, mert nekünk még ezekben a válságos időkben is minden pénzt megér, ha a posztján már számos alkalommal bizonyító miniszter egyik kedvenc hobbijának élhet. A járvány megvár, az oktatás nem fontos, reszkess vírus, jön a Kásler!

Az élet minden fontos mozzanatáról beszámoló, pártatlanul, központi irányítástól függetlenül dolgozó, munkáját magas szakmai színvonalon végző MTI a következő információval kedveskedett az olvasóknak: „Fény derülhet a Hunyadi-család származására; Corvin János horvátországi sírjának feltárásával Mátyás király csontjai is azonosíthatóvá válhatnak – erről beszélt Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere a Facebook-oldalán szerdán közzétett videóban.

A Magyarságkutató Intézet feltárása nyomán archeogenetikai vizsgálatnak vethetők alá Hunyadi Mátyás természetes fia, Corvin János földi maradványai és meghatározható lesz egy, csak férfiak között öröklődő génszakasza. Ezután már nem csak a család eredetét övező kérdésekre adható választ, de beazonosíthatóvá válhatnak a székesfehérvári királysírban lévő csontok között Mátyás király maradványai – mondta Kásler Miklós.

Így a magyar történelem egyik legnagyobb uralkodóját el lehet temetni, végre méltó nyughelyre találhat, és ott egy nemzeti kegyhely jöhet létre – tette hozzá a miniszter.”

És akkor tényleg nem győzzük elégszer hangsúlyozni, hogy ilyen emberekre van szüksége a honnak. Akik vállalják a veszélyt, és az sem veti vissza őket, ha netán meg nem értés övezi ténykedésüket. Mert valljuk be, a nagy koponyákat nem mindig érti meg a kor, amelyben élnek, és most is sokan lehetnek olyanok, köztük megbetegedett emberek és hozzátartozóik, akik nem értékelik az értük hozott áldozatot. Mert mi más, ha nem áldozat, hogy Kásler miniszter, számos bokros teendőjét hátrahagyva, még arra is szakít időt, veszi a fáradságot, hogy egy csak férfiak között öröklődő génszakasz vizsgálatával elejét vegye a járvány további elharapódzásának. 

Itt jegyeznénk meg, hogy semmi bajunk nincs Mátyás királlyal, épp ellenkezőleg. Tudjuk róla, hogy igazságos uralkodó volt, szeretett álruhában elvegyülni a nép között, hogy még jobban megismerje alattvalói életét, és legjobb tudása szerint javítson sorsukon, elősegítse felemelkedésüket, boldogulásukat. Ha valaki, Mátyás király megérdemli, hogy Kásler Miklós és a Magyarságkutató Intézet archeogenetikai vizsgálatnak vesse alá természetes fia, Corvin János földi maradványait, hogy meghatározható lehessen egy, csak férfiak között öröklődő génszakasza.

Több Mátyás királyt, még több Kásler Miklóst!