Magyar Péter digitális gyóntatószéke

Föld S. Péter 2024. július 8. 07:20 2024. júl. 8. 07:20

A Tisza Párt alelnöke – jelentkezzen, aki tudja, hogy ki a párt elnöke, Google használata nem megengedett – egy kampánynyitó rendezvényen jelentette be, hogy digitális gyóntatószéket hoznak létre, ahol „olyan közigazgatásban dolgozók jelentkezhetnek anonim módon, akik visszaéléseket tapasztaltak vagy felsőbb utasításra visszaéléseket kellett elkövetniük”. Magyar szerint ugyanis egyértelmű, hogy a Fidesz egyik legerősebb bomlasztója az lesz, hogy a rendszer szerves részeit képező „kishalak” nem akarják elvinni a balhékat a nagyok helyett.

Kampány jelenleg nincs Magyarországon, az ellenzéket háborúpártisággal vádoló plakátok is jórészt eltűntek az utcákról, ám mindez nem akadályozta meg a Tisza párt alelnökét abban, hogy egy kampánynyitónak nevezett rendezvényen jelentse be egy új korszak kezdetét. Vége a „politikai rocksztár, utcai harcos korszaknak,” mondta a pártalelnök, aki egy korábbi interjúban azt sem titkolta el a nyilvánosság elől, hogy 2022-ben már nem akkori pártjára, a Fideszre, hanem a Kétfarkú Kutyapártra szavazott volna. Gyermekei akadályozták meg a hamvába holt kiugrási kísérletet, akik arra kérték, legyen tekintettel arra, hogy édesanyjuk (Magyar Péter akkori felesége, Varga Judit) a Fidesz-kormány egyik minisztere. Magyar, mint jó apa, eleget tett a gyerekei kérésének, és „orrbefogva” ugyan, de mégsem a neki akkor szimpatikus kétfarkúakra, hanem a Fideszre adta le a voksát.

Ilyen egy jó apa: nem tud és nem is akar ellenállni a gyerekei kérésének.  Arra is nyilván a gyerekei vették rá Magyart, hogy még a választás estéjén, a Fidesz eredményvárójában felszabadultan örüljön annak, hogy Orbán Viktor pártja ismét, immár sorozatban negyedszer is kétharmaddal győzött. A felvételen, amelynek linkjét nem osztjuk meg – akit érdekel, a kormányhoz közeli portálokon megtekintheti – nyoma sincs orrbefogásnak: Magyar szabad szemmel is jól láthatóan saját elhatározásából, minden külső kényszer nélkül vidámkodik, amiért a feleségét akkor még miniszterként foglakoztató Fidesz ismét győzedelmeskedett. 

Mindez azonban csöppet sem von le a későbbi történésekből, jelesül abból, hogy alig két év elteltével hősünknek elege lett a Fideszből. Ekkor már a gyerekei sem tudták rávenni, hogy – akár az orrát befogva - tovább szolgálja Orbán Viktort és a Nemzeti Együttműködés Rendszerét, a NER-t. Kilépett - akkor már volt - felesége árnyékából, pártot alapított és azóta is hasít, mint kés a vajban. E hasítás legújabb állomása a korszakváltás kezdetének kikiáltott szombati kampánynyitó, ahol is Magyar meghirdette a már említett digitális gyóntatószéket, amelybe – virtuálisan beleülve - bárki szembesülhet egykori bűneivel, esetleg rákényszerített gyengeségeivel.

Magyar akkor járna elől jó példával, ha - mintegy próbaüzemként - elsőként ő maga ülne bele a digitális gyóntatóbútorba. Feltárhatná, hogy miért szolgálta az elmúlt 14 évben Orbánt és a Fideszt, annak ellenére, hogy - amint arról a Hírklikk is beszámolt – már 2007-ben tudta, hogy egykori pártjában lopnak. 

Az első jel az volt a számára, amikor rájött, hogy a 2006-os – a Fidesz szóhasználatában rendőrterrornak nevezett - összetűzések károsultjai számára összegyűjtött pénznek nyoma veszett, azóta is bottal üthetik a nyomát. Ugyancsak meggyónhatná, digitálisan persze, hogy mennyire nem tetszett neki, amikor 2021-ben, az augusztus 20-i téves jelzés miatt az Orbán-kormány azonnali hatállyal menesztette a meteorológiai szolgálat vezetőit. Magyart ez olyannyira kiborította, hogy – legalábbis 2024-ben így emlékszik - még egy Facebook-bejegyzésben is rosszallását fejezte ki a kirúgásokkal kapcsolatban. Mint elmondta, a „fél Fidesz” lájkolta a bejegyzését, ám végül akkori feleségén, az akkor már általa bántalmazott Varga Juditon keresztül leszóltak neki, hogy ne ugráljon, állítsa le magát. Most, hála a digitális gyóntatószéknek, talán arra is fény derül, ki volt az elvetemült, aki rábírta, hogy ne ugráljon.

Magyarnak abban igaza van, hogy ne „a rendszer szerves részeit képező kishalak vigyék el a balhékat a nagyok helyett”, ám nem volna haszontalan, ha ő maga is jó példát mutatna a többieknek. „Gyónhatna” arról például, hogy a Diákközpont egykori vezérigazgatójaként kinek az utasítására vették rá arra, amiről korábban beszélt, vagyis, hogy túlárazott szerződéseket írjon alá.

Ennek a „gyónásnak” akkora súlya lehetne, hogy talán még a más esetekben nem túlságosan fürge ügyészség is rámozdulna a történetre.Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom