Orbánt a fagyhalál fenyegeti

Lendvai Ildikó 2021. szeptember 18. 16:06 2021. szept. 18. 16:06

Amióta reggel a miniszterelnök rádióbeszédét hallottam, nem tudok szabadulni az aggodalomtól. A kormányfőt a fagyhalál fenyegeti. Hamarosan teljesen meg fog dermedni. Egyetlen beszélgetésben két dologról is beszámolt, ami dermesztő hatást gyakorolt rá.

Persze mind a kettő a vérfagylaló Gyurcsánnyal függ össze. Orbán először azt mondta, „dermesztő pillanat" volt, amikor az őszödi beszéd kiszivárgott. Tudjuk, – Kósa nem is titkolta –, hogy a beszéd már nyár elején a Fidesz kezében volt, csak kivárták a legnagyobb politikai ütésre alkalmas pillanatot, ezért az önkormányzati választás előtt adták tovább a médiának. Szegény Orbán eszerint két fázisban dermedhetett. Először, amikor megszerezték a szöveget, másodszor, amikor (eszerint fogvacogva) profi módon kiemelték a leghatásosabb részeket, és a dermedést az országnak is szétterítették.

De ez semmi. Most megint rájuk jött egy újabb dermedés. A miniszterelnök ugyanebben a rádiócsevejben azt is „dermesztőnek" nevezte, hogy mindezek után – legalábbis a Fidesz mantrája szerint – most Gyurcsány az ellenzék vezére.

Én mondom, tiszta jégkorszak. Ugyan az is elhangzott, hogy „migrációk és járványok kora" jő, de ha ennyi borzalom nem volna elég, még a hátunkon is futkosni fog a hideg. Dermedünk.

Élen, mint mindig, a miniszterelnök.