Pesti Mese

Puzsér Róbert 2020. szeptember 20. 18:54 2020. szept. 20. 18:54

Vajon miként jutott népünk bölcs vezérének eszébe, hogy a Keménymag és a Troll című agitprop-magazinok szelleméből komplett televíziócsatornát fakasszon? Csak nem az alábbi módon?

- Meg kell szólítanunk a fiatalokat. A most felnövő nemzedéknek már nem elég a gyurcsányozás meg a sorosozás. Ők már képesek széleskörűen tájékozódni és szofisztikáltan gondolkodni. Már nem veszik be, hogy ami tőlünk nyugatra megy, az nem több, mint fertő, bűnözés és hanyatlás.

- Mit tegyünk, főnököm? Már kineveztük azt a nagyon dekoratív, fiatal csajt helyettes államtitkárnak. Mit akarhatnak még?

- Közösségi élményt akarnak. Focimeccseket akarnak látni. Szurkolni akarnak. Hagyjuk nyitva stadionokat!

- Értettem, főnök uram! Mit óhajtasz még?

- Tiltsuk be a fesztiválokat meg a nagyobb koncerteket, hogy ne drogozzanak már annyit! Nem csoda, hogy nem szavaznak rám, ha állandóan drogoznak. Inkább menjenek Tankcspada- meg Demjén-koncertre, hadd kapjanak egy kis minőségi kultúrát!

- Értettem, főnök úr. Meglesz. Még valami?

- Ne hagyjuk, hogy annyit bulizzanak! Éjfél után zárjuk be a szórakozóhelyeket!

- Nem biztos, hogy ez jó ötlet, főnök uram. A bulinegyedben már elkezdte a DK meg a Momentum. Úgy tűnne, hogy másoljuk őket.

- Hát, igen: DK és a Momentum nagyon érzi a korszellemet. Akkor legyen este tizenegy, és zárjunk be mindent kivétel nélkül! Tényleg azt képzelik ezek, hogy rendpártibbak lehetnek nálam?

- Impozáns terv, főnököm. Most már biztos, hogy megőrizzük a népszerűségünket.

- Ez még nem elég. Mit csinálnak ma a fiatalok? Egész nap a tévét nézik. Indítsunk nekik tévécsatornát!

- Kiváló ötlet, főnök úr! Mit sugározzunk rajta? Klipeket? Filmeket? Sorozatokat? Vagy inkább hírcsatornát szeretnél látni híradóval, háttérműsorokkal, sportműsorral és tematikus magazinokkal?

- Csak semmi túlbuzgóság! Mit szeret a mai fiatal? Szereti a tetoválásokat, a káromkodást, Mussolinit és a puncit. Szerezzünk minél több kivarrt, szétlyuggatott, mocskos szájjal patkányozó, homofóbiás hazafit, és mondjuk meg nekik, hogy csakis kultúrharcos agitációt kérünk. Felőlem olyan címet adnak a műsoroknak, amilyet csak akarnak, de ugyanazt akarom látni mindegyikben. Ezt nézzék a fiatalok huszonnégy órán át, és garantáltan mind ránk szavaz majd. Legyen a neve Pesti TV!