Schmidt Máriáék halállistája

Föld S. Péter 2023. szeptember 29. 07:40 2023. szept. 29. 07:40

Amint arról a Hírklikk is beszámolt, a Fidesz-KDNP esztergomi frakcióülése után Kocsis Máté bejelentette, még az ősszel benyújtanak az Országgyűlés elé egy úgynevezett szuverenitásvédelmi törvénycsomagot. Nem új a gondolat: a Fideszhez közeli XXI. Század Intézet honlapján már jó ideje olvasható a Trend című kiadvány, amelyben az egyik írásnak a következő címet adták: „Veszélyben a médiaszuverenitás – A külföldről finanszírozott média forrásai és donorjai”.

Kocsis frakcióvezető tehát nem az ujjából szopta, amit a Fidesz kihelyezett frakcióülésének szünetében elővezetett, vagyis, hogy az Alaptörvényben és a Büntető Törvénykönyvben is új szabályokkal fogják korlátozni „a külföldről finanszírozott újságírókat, álcivileket és dollárpolitikusokat.” Azokat, akik a Fidesz-KDNP olvasata szerint Magyarország szuverenitását támadják. Kocsis szerint az a cél, hogy „borsot törjenek a baloldali újságírók” orra alá, miután azzal, hogy – állítása alapján - külföldről kapnak támogatást, veszélyeztetik az ország szuverenitását.

Schmidt Máriáék tehát már márciusban tudták, hogy egyes szerkesztőségek veszélyesek a magyarországi média szuverenitására. Az ő listájukon, ami persze még változhat, és új szereplőkel is bővülhet, akkor a 444, a Partizán, a Telex, az RTL, a Szabad Európa, az Átlátszó, a Direkt36, a K-Monitor és a Lakmusz szerepelt. Ezekről állapították meg ugyanis, hogy működési költségeik legalább egynegyedét külföldi forrásokból fedezik.

Vannak olyan listák, amelyeken érdem rajta lenni. A XXI. Század Intézet által összeállított listát ugyan szégyenfalnak szánták, de végül dicsőségtábla lett belőle. Ezzel együtt nagyon nem jó, ha vannak emberek, akiknek eszükbe jut listázni a honfitársaikat. Kulákokat listáztak anno, imperialista ügynököket, a szocializmust építő dolgozó magyar nép ellenségeit. Tegyük hozzá: egy lista nem úgy készül, hogy hirtelen felindulásból, csak úgy kipattan valakinek a fejéből. Listát nem szokás meggondolatlanságból, hanyagságból összeállítani. Munka van benne, nem utolsósorban pedig ideológia.

A szándék az, ami ijesztő. Hogy vannak olyan honfitársaink, akik egy általuk fontosnak vélt szempont szerint beskatulyázzák az embereket. Aki listát készít embertársairól, hogy valamilyen szempont szerint osztályozza őket, az ennél nagyobb gazemberségekre is képes. Az nemcsak a szerintük Soros zsoldjában álló civileket és újságírókat listázza, de bármilyen más embercsoportot is képes ellenségnek kikiáltani. Volt már erre példa a történelemben, Magyarországon a vészkorszakhoz vezetett.

Most persze meg lehetne kérdezni, hogy hol van ilyenkor Novák Katalin? Merthogy, mondania kellene valamit. Ő ugyanis nem magánember, aki megvonja a vállát, ha valami neki nem tetszőről értesül. Novák Katalin Magyarország államfője, s ebben a minőségében ő felel a nemzet egységéért, vagyis, az állam normális működéséért.

Persze költői a kérdés, mert Novák Katalin nem valódi államfő. A kakaós csigája bizonyára kitűnő, meg azt is láttuk, hogy az öt hét alatt alezredessé kiképzett férjével együtt képes átúszni a Balatont, de azt még egyszer sem bizonyította, hogy valódi elnöke volna Magyarországnak. Ha Novák nem Orbán, hanem Magyarország államfője lenne, akkor most megszólalna és elmondaná, hogy embereket listázni végtelenül tisztességtelen. Nem demokratikus viselkedés, nem mellesleg, törvénysértő.

Ja, és a lényeg. Ne higgye senki, hogy ezt a listát Schmidt Máriáék a saját kútfejükből állították össze. Lehet ugyan, hogy Orbán Viktor 135 bátor emberénél bátorabbak, de egy A4-es papírlapot még ők sem mernek félbehajtani a Főnök tudta és beleegyezése nélkül.



Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom