Takaró Mihály szerint Orbán elrontott valamit lánya nevelésében

Föld S. Péter 2021. szeptember 24. 16:10 2021. szept. 24. 16:10

Reggel robbant a Blikk híre, hogy Orbán Viktor miniszterelnök legidősebb gyereke, Orbán Ráhel családjával együtt Spanyolországba költözött. A festői Marbellán fognak élni, legnagyobb gyerekük, Aliz, aki a nyáron múlt öt éves, már meg is kezdte tanulmányait, egy angol-spanyol nyelvű nemzetközi iskolában.

A hírt maga Orbán Ráhel osztotta meg a nyilvánossággal. „Hello, Spanyolország! Hello új kihívás! Nagyon izgatottak vagyunk, mert a családunk új élmény elé néz és egy csodálatos helyen kezdhették a gyerekek a tanévet. Az elmúlt 15 évben volt szerencsém rengeteg tapasztalatot gyűjteni külföldön, most a gyermekeimen a sor. Új kultúrát, új nyelvet, új embereket ismerhetnek meg és már most imádják az iskolát.”

Az Instagramon írta a fenti sorokat a háromgyermekes anyuka, és mi innen csak gratulálni tudunk, hogy a család végre révbe ért, és „új kultúrát, új nyelvet, új embereket ismerhetnek meg”. Aggódunk is persze, mert egy ilyen nemzetközi iskola, amelynek tanrendje és hangvétele minden bizonnyal eltér a magyarországi iskolák többségétől, sok veszélyt rejteget. Persze kellő odafigyeléssel ezeket a veszélyeket ki lehet védeni, s akkor a kis Aliznak nem lesz baja abból, ha egy olyan iskolába jár, amellyel nagyapja és annak pártja, a Fidesz riogatja a magyar embereket. Tőlük tudjuk, hogy a nyugat-európai iskolákat ellepik az LMBTQ+ agitátorok, és a gyerekeknek már egészen kicsi koruktól propagálják a nemátalakító műtéteket.

Bízzunk benne, hogy Aliz élete a marbellai iskolában szép lesz, nem sok idő múlva folyékonyan beszél angolul és spanyolul, miközben, reményeink szerint, a magyar nyelvet sem felejti el.

Orbán Viktornak azonban most főhet a feje, hogy hol szúrta el legidősebb gyermeke, Ráhel nevelését. Merthogy elrontotta, azt Takaró Mihálytól tudjuk. Utóbbi illető irodalomtörténész, nem mellesleg rábízták a Nemzeti alaptanterv hazafiasítását. Ő mondta két évvel ezelőtt, 2019 júliusában a 28. Jókai Mór Nyári Egyetemen Komáromban, hogy „mindenki tegye fel a kérdést magának, ő mit tett a magyarság megmaradásáért, hány gyereket szült, kivándoroltak-e a gyerekei, mert ha igen, akkor valamit elrontott a kedves szülő”. Ami a gyerekek számát illeti, azzal nincs gond, az ötgyerekes Orbán Viktor és felesége megcselekedték, amit megkövetelt a haza. Az viszont, hogy Orbán Ráhel most Magyarország helyett Spanyolországot választotta, azt jelzi, hogy „valamit elrontott a kedves szülő”.