Használd tudatosabban az agyad!

Foglár Noémi 2019. július 25. 16:41 2019. júl. 25. 16:41

Ma már egyre többen hisszük és tudjuk, hogy akár képességeink fejlesztéséről, akár egészségünkről van szó, a legnagyobb segítségre belső erőnktől számíthatunk. Az agykontroll segít mindezt tudatos formában, a lehető leghatékonyabban művelni.

Sokak előtt ismert, hogy megfelelő tudatállapotban nagy mértékben képesek vagyunk hatni immunrendszerünk működésére, öngyógyító folyamataink aktiválódására.

A krónikus megbetegedések hátterében nagyon sokszor feldolgozatlan lelki traumák, harag, düh és félelmek állnak, amelyek feloldásához nélkülözhetetlen a megbocsátás és az elengedni tudás képessége.

Tapasztalatból tudjuk, hogy ha erős beleéléssel gondolunk egy nemkívánatos eseményre, akkor már annak gondolatától is fizikai tüneteink támadhatnak: szívdobogás, verejtékezés. S ez csak egy töredékét mutatja annak a hatalmas, befolyásoló erőnek, amelyet gondolataink képviselnek testünk felett. Az agykontroll abban lehet segítségünkre, hogy ezt az erőt a javunkra fordítja.

Sikerre programozva

Emberi mivoltunk kiváltsága, hogy gondolataink, vágyaink teremtő energiával rendelkeznek. Számos olyan agykontroll-módszer létezik, amely segítségével kreatív energiáinkat irányítottan használhatjuk lelki és testi egészségünk javítására, agykapacitásunk növelésére.

Egyik ilyen módszer a programozás, vagyis az agynak adott, sokszor elismételt utasítások technikája. Lényege, hogy teljesen ellazult állapotban olyan – kizárólag pozitív tartalmú – állításokat teszünk, melyek egy jövőbeni cselekvésre vagy állapotra, egy kívánatos eredményre utalnak.

Ha pusztán kíváncsiságból kipróbáljuk a módszert otthon, már akkor is meglepő hatásokat tapasztalhatunk, de ha mélyebben érdekel minket a téma, egy agykontroll-tanfolyam vagy könyv segít a módszer professzionális elsajátításában.

Csak lazán!

Az agykontroll egy másik, nagy sikernek örvendő módszere a relaxáció, vagyis a teljes ellazulás technikája. Kutatások bebizonyították, hogy ebben a tudatállapotban nagy mértékben javul a szervezet oxigénfelvétele, ellenben csökken az energiafelhasználásunk, vérünk tejsavtartalma, koleszterinszintünk.

Szervezetünk vérellátottsága nő, sejtjeink gyorsabban regenerálódnak, összességében elmondható, hogy egy húsz perces relaxáció többet segít, mint 3-4 órányi alvás. A módszer elvégzése egyébként nem nehéz: elég egy kényelmes pozíció, az izmok teljes elernyesztése egyenletes és lassú légzés végzése mellett. 

Forrás: Hírklikk