A kulturális miniszter kirúgta L. Simon Lászlót, a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatóját

HírKlikk 2023. november 6. 12:05 2023. nov. 6. 12:05

Az utóbbi napokban a Nemzetközi Sajtófotó Kiállítás (Word Press Photo) körüli ügyek borzolták a kedélyeket a Magyar Nemzeti Múzeum háza táján.


Az Index információi szerint Csák János kulturális és innovációs miniszter elbocsájtotta L. Simon Lászlót, a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatóját. A lap elérte a főigazgatót, aki azt mondta: később reagál a történtekre.

Az Index emlékeztet: nagy port kavart Dúró Dóra országgyűlési képviselő akciója, ám hiába a politikusi igyekezet, a Magyar Nemzeti Múzeumba (MNM) mégis bemehetnek a 2023. november 5-ig tartó World Press Photo kiállításra a 18 év alattiak. L. Simon László, az MNM főigazgatója viccesen mondott köszönetet a Mi Hazánk elnökhelyettesének a reklámért.

Csák János miniszter mint a munkáltatói jogkör gyakorlója a mai napon átadta L. Simon László, a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója munkaviszonyának megszüntető okiratát – áll a tárca közleményében.

A miniszter indokolásában kifejtette, hogy a főigazgató, mivel az intézménytől elvárható jogkövetést elmulasztotta, azt érdemben felhívásra sem teljesítette, olyan magatartást tanúsított, amely a munkaviszonya fenntartását ellehetetlenítette.

A Kulturális és Innovációs Minisztérium elismeri L. Simon László korábbi érdemeit a kulturális területen végzett tevékenysége során – zárul a közlemény.

A Hírklikk több cikkben is foglalkozott a Word Press Photo kiállítás körüli botránnyal, amelyek itt, itt, itt, itt olvashatók.



Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom