Aggódnak a balmazújvárosiak a közelükben található híd állapota miatt

HírKlikk 2024. szeptember 2. 05:45 2024. szept. 2. 05:45

A közelmúltban közzétettek egy képet a „Balmazújvároson hallottam” nevű Facebook-csoportban, amin a város közelében lévő Keleti-főcsatorna hídja látható. A bejegyzés létrehozója posztjában szerette volna felhívni a Keleti-főcsatorna hídjának rossz állapotára a figyelmet, még mielőtt leszakadna és valakinek baja esne.

A Hajdú-Bihar vármegyei hírportál utánajárt a dolognak. A haon.hu azt írja a Magyar Közút válasza alapján, hogy „a 3316-os jelű mellékúton található Keleti-főcsatorna hídján a műtárgy építésekor alkalmazott vonókábeleket még korábban kiváltották a fényképeken is látható acél védőcsőben futó feszítőpászmákra. A régi vonókábeleknek bár lehet, hogy nem nyújtanak szép látvány, de a híd teherbírásában már egyáltalán nincs szerepük".

A Magyar Közút rámutatott, a kezelésükbe tartozó hidak állapotát a jogszabályi előírások szerint folyamatosan ellenőrzik és a szükséges karbantartási munkákat is rendszeresen elvégzik.

 – Ez alapján elmondható, hogy a Keleti-főcsatorna hídja megfelelő állapotban van, azon semmiféle korlátozást nem kell bevezetni, teljesen biztonságosan használhatják a közlekedők. Terveink között szerepel, hogy a használaton kívüli vonókábeleket eltávolítsuk, amennyiben az ehhez szükséges források biztosítottak lesznek társaságunk számára, ezeket a beavatkozásokat is elvégezzük, hogy nemcsak műszakilag, hanem esztétikailag is megfelelő legyen a híd állapota – emelték ki.



Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom