Bakondi György mindenkit megnyugtatott, és ettől mindenki ideges lett

Föld S. Péter 2020. december 24. 10:52 2020. dec. 24. 10:52

Sajtótájékoztatót tartott Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója. Feltehetőleg boldog karácsonyt szeretett volna kívánni a magyar embereknek, de ehelyett a tőle már megszokott megfelelési kényszer kerekedett felül benne, és azt mondta, hogy mindenki legyen nyugodt, a katonák és a rendőrök az ünnepek alatt is őrzik a határt. Az a dolguk, vazze’, hogy őrizzék.

Ezek szerint Bakondi úr úgy gondolta, hogy mi, magyarok, idáig abban a hitben éltünk – és ezt a téveszménket kellett most neki eloszlatnia –, hogy a határokat az ünnepek alatt nem őrzi senki. Vagyis, hogy az ünnepek alatt mindenféle gyanús népség szabadon flangálhat ki és be, amerre csak a kedve tartja. Ha nincs Bakondi György, most az ünnepi vacsora elfogyasztása közben is azon aggódnánk, vajon csukva vannak-e Magyarország határai, avagy inkább nyitva, hogy az ellenség szabadon betehesse a mocskos mancsát hazánk szent földjére.

Ezen az alapon amúgy a tűzoltók is bejelentkezhetnének egy sajttáj erejéig, hogy közöljék: kedves, drága, aranyos magyar állampolgárok! Ránk is tessék ám odafigyelni, az ünnepek alatt mi is szolgálatban vagyunk, lesz ügyelet, ha valahol tűz ütne ki, netán beázna egy pince, már indulunk is a piros kocsikkal, hangosan szirénázva. És a mentők is összeránthatták volna az újságírókat, hogy közöljék a lakossággal: rájuk is lehet ám számítani, ha rosszul lenne valaki, szülne, vagy hasonló, ők az ünnepek alatt sem tétlenkednek, mennek, ha hívják őket. És az orvosok, meg az ápolók a kórházakban, szintén bejelentkezhetnének, hogy Bakondi Györgyhöz hasonlóan, felhívják a figyelmet a saját fontosságukra, megkerülhetetlenségükre.

Arra, hogy ha ők nem lennének, akkor mi, magyar emberek egy halászlét sem ehetnénk meg nyugodtan, a töltött káposztáról és a bejgliről most nem is beszélve, mert folyton folyvást azon aggódnánk, vajon Bakondi emberei az ünnepek alatt őrzik-e a magyar határt, vagy nyitva hagyják, hogy bárki bejöhessen, még az is, aki nem akar.