Épphogy elindult a RePont rendszer, máris változtatni kell rajta

HírKlikk 2024. szeptember 15. 16:50 2024. szept. 15. 16:50

A G7 értesülése szerint az eddigi nem túlságosan pozitív tapasztalatok alapján a RePont automatákat gyakorlatilag az összes boltláncnál el tervezik távolítani az eladótérből. Az automatákhoz ugyanis gyakran nagy zsákokkal állnak sorban az emberek, ezzel zavarva a többi vásárlót, ráadásul az automaták környékének tisztán tartása is komoly gondokat okoz a boltok személyzetének.

„Van ilyen célunk, egyelőre a rendszer működtetésével kapcsolatos tapasztalatok értékelése zajlik, utána fogunk döntést hozni arról, hogy mely konkrét helyszíneken fogjuk megvalósítani az automaták áttelepítését – mondta el a G7-nek Maczelka Márk, a Spar kommunikációs vezetője.

Tőzsér Judit, a Lidl kommunkációs vezetője úgy fogalmazott „vizsgálják" a bejáratnál található gépek áttelepítésének lehetőségét.

A változtatás tehát indokolt, de nem lesz egyszerű, ugyanis az automaták üzemeltetéséhez a jelenlegi szerződéses feltételek alapján minden esetben „beltéri működési feltételeket", azaz meghatározott hőmérsékleti tartományt, zárhatóságot, villamos betáplálást és internetkapcsolatot kell biztosítani, akkor is, ha mondjuk egy konténerbe helyezik át a berendezéseket.

Az automatákat az – egész országra szóló hulladékkoncessziót 35 évre elnyerő – Mohu adja, de minden technikai feltételt a boltok biztosítanak, és ha például külön épületrészbe kell kivinni a berendezést, akkor az még építésiengedély-köteles is lehet.

Az áruház a Mohu és/vagy a berendezés gyártója által megadott specifikációk alapján köteles kialakítani a visszaváltási helyiséget, és az automaták üzemeltetéséhez minden esetben beltéri működési feltételeket kell biztosítani. Akkor is, ha például egy eladótéren kívüli konténerbe helyezik át. A beltéri működés meghatározott hőmérsékleti tartományt, zárhatóságot, villamos betáplálást és internetkapcsolatot jelent.

Forrás: G7


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom