Heti egyenleg: azért néznek minket hülyének, mert hagyjuk

HírKlikk 2023. szeptember 27. 07:35 2023. szept. 27. 07:35

A parlament elnöke nem vette észre, hogy elvitték alóla a parlamentet. Ugyanis rendkívüli állapotok vannak – így maga a parlament sem ér egy fabatkát sem. Viszont ő magyarázza nekünk, magyar választóknak, hogy például milyen szörnyű Svédországban élni, ahol maguk a svédek teszik tönkre saját országukat – mondta Somogyi Zoltán szociológus a Klikk Tv politikai elemző műsorában. Lendvai Ildikó az MSZP volt elnöke szerint Kövér László politikai trágárságokat beszél.

Választóként elvárja a kormányától Somogyi Zoltán, hogy őszintén beszéljenek vele, és ne mondjanak olyan hülyeségeket, mint hogy a svédek öngyűlölők, Németországban meg már wifi sincs, mi meg ehhez képest milyen jól élünk. Lehet, hogy van, aki elhiszi, viszont fájdalmas dolog ezt hallgatni. Tudva, hogy a vasúthálózatunk alig működik, az oktatás és egészségügy, minden, ami leromlott és állami feladat, azokért senki sem vállalja a felelősséget, nincs irányítás. Lendvai Ildikó szerint azért tudnak hülyének nézni minket, mert hagyjuk, nem szólunk ellene. 

Ezért nyilatkozhatta azt több politikus – és van, aki ezt is elhiszi –, hogy Magyarország a világ egyik legbiztonságosabb országa azért, mert a Fidesz politikája ezt lehetővé teszi. Ugyanis ennek köszönhetjük, hogy a Magyarországon érvényben lévő háborús veszélyhelyzet közben Atlétikai Világbajnokságot, Sziget Fesztivált és számtalan balatoni fesztivált is lehetett nálunk rendezni, és ezért jött annyi külföldi nyaralni hozzánk. Ugye milyen bátrak ezek a külföldiek! – állapították meg Bánó András műsorvezető vendégei. 

Kövér László alól meg „kiment a parlament”, amit ő maga észre sem vett, hiszen a rendkívüli állapotok miatt, a parlament egy fabatkát sem ér. Erre például szolgálhat az is, amikor hamarabb módosított költségvetést a kormány, mint ahogy azt a parlament elé vitte volna és formálisan megszavaztatta – emlékeztetett Somogyi. Lendvai szerint a kormánypárti képviselők meg is sértődhettek volna, amiért nem bízik meg bennük a saját kormányuk. De nem tették.

Viszont a házelnök magyarázza nekünk, magyar választóknak, hogy például milyen szörnyű Svédországban élni, ahol maguk a svédek teszik tönkre saját országukat – idézte fel a szociológus. De nem ez volt az egyetlen megdöbbentő kijelentése. Ugyanis Kövér mondta azt is, hogy a „nyugati baloldali politikusokhoz képest a nyolcvanas évek kommunistái úriemberek voltak”. Bayer Zsoltnak pedig azt nyilatkozta, hogy a szocialistáknak legalább volt stílusuk, lehetett velük értelmesen szót váltani, ehhez képest a mai nyugati politikai elitet nímandok, „macskajancsik” alkotják – vette át a szót Bánó András.

Lendvai Ildikó, mint a korábbi évek szocialista politikusa erre úgy reagált, hogy abban az időben, amikor megalakult a Fidesz, Kövér László még szociáldemokratának és baloldalinak vallotta magát, és ilyen pártot is szeretett volna csinálni a Fideszből. De azért nem húzza ki magát Lendvai „erre az álságos dicséretre, mert nyilván csak azért emlegette a ma már általa is átkozott korábbi, későbbi szocialistákat, hogy még jobban leszólhassa a nyugati baloldalt. Hozzátéve, hogy nyugaton Kövér és Orbán is baloldalinak minősít már mindenkit, aki és ami az ő kritikusa.” Tehát, amikor a nyugati baloldaliakról beszélnek, akkor abba vígan beleértik a konzervatív demokratákat, néppártosokat. Lendvai Ildikó szerint Kövér politikai trágárságnak szánta mondandóját. 

Somogyi Zoltán szerint ezek a mondatok is arra valók, hogy elvonják a figyelmet mondjuk arról, hogy nem járnak a vonatok. Emellett könnyű ilyeneket beszélni, ha a kormányzati kommunikációnak nincs kontrollja, bármit mondhatnak, és rengeteg pénzük van azt eljuttatni az emberekhez, az ellenzéknek pedig nincs pénze médiára, hogy ők is eljuttassák az igazukat ugyanazokhoz, akiket elér a Fidesz médiája. 

A Klikk TV műsora ide kattintva nézhető meg.



Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom