Kínaival oltott magyarok, vár bennetek Bahrein!

Föld S. Péter 2021. május 3. 17:48 2021. máj. 3. 17:48

Nem éri hátrány azokat, aki a kínai vakcinával lettek beoltva. Hiába, hogy a szőrösszívű EU akadályt gördít az ily módion beoltottak utazása elé, van lehetőség másik országba menni, csak annyi kell hozzá, hogy az a másik ország beengedje az embert. Márpedig beengedi, mondta Orbán Viktor a rádióban, én magam is kínai oltást kaptam, aztán már azóta jártam egy csomó országban, tette hozzá. És nem azért, mert miniszterelnök vagyok, csippentett tréfásan, kádári huncutsággal a szemével a miniszterelnök az őt kérdező mikrofonállvány felé.

De, azért, vazze! Itt ugyanis megbicsaklik a történet, mert mégsem teljesen úgy van, ahogyan azt Orbán mondja. Őt azért engedik be mindenhová, mert miniszterelnök, diplomáciai útlevele van, csakúgy, mint Dzsudzsák Balázsnak, aki nem oly régen még a magyar labdarúgó válogatott kapitánya volt.

Azért ne legyünk igazságtalanok, mert valamennyi igazsága mégiscsak van Orbán  Viktornak. Nem sok, de a kicsit is meg kell becsülni. Lehet ugyanis utazni a kínai oltással is, de csak azokba az országokba, ahová beengedik az ilyen oltással rendelkezőket. Kétoldalú megállapodásokat kell tehát kötni, és Szijjártó Péter gőzerővel dolgozik az ügyön. Már sikerekről is be tud számolni a külügyminiszter, több olyan ország van, amely meghajolt Szijjártó érvei előtt, és elfogadja a kínai oltást. Ilyen például Bahrein.

Ne tessék legyinteni, hogy hát arrafelé nem sok magyar turista jár. Először is, ne legyünk telhetetlenek, Bahrein ugyanis bármelyik pillanatban fontos úticéljuk lehet a magyar turistáknak. Az ország már most tárt karokkal várja a magyarokat, akik minden bizonnyal élnek majd a lehetőséggel. Ha már egy sor más helyre nem mehetnek, a vendégszerető Bahrein mindig nyitva áll előttük. Ez nem egy légből kapott állítás, Orbán Ráhel, a miniszterelnök lánya és az ő férje, Tiborcz István öt évvel ezelőtt saját bőrén tapasztalhatta, milyen is az ottani vendégszeretet. Ifjú házasként vetődtek el az olajban is gazdag országba, ahol maga az energiaügyekkel foglalkozó miniszter, valamint a magyar főkonzul fogadta őket.

Ennyire vendégszeretők ott Bahreinben az emberek! Ha meglátnak egy magyart, nemcsak azt mondják, hogy Puskás, meg gulyás, és csikós, hanem miniszteri fogadtatásban részesítik az érkezőt. 

Úgyhogy, magyarok, aki eddig nem tudta, mi fán terem ez az ország, üsse be a Gugliba és már lehet is indulni. Akkora ott a jólét, hogy mindenki autóval jár, és még a kínai oltást is elfogadják!