Most akkor szeressük Katinkát?

Márkus 2021. július 28. 11:41 2021. júl. 28. 11:41

Hosszú Katinka leszerepelt az olimpián. Ez tény. Lehet persze, arról beszélni, hogy a világ legjobb nyolc sportolója közé kerülni, hatalmas eredmény, meg arról, hogy csinálja utána, aki tudja...

Csakhogy ez, ebben az esetben nem több magyarázkodásnál. Katinkánál a hetedik hely, az leszereplés. De még ez sem lenne baj. Előfordul. Vagy rossz volt a formaidőzítés (és akkor tessék tunikán billenteni az edzői stábot), vagy Katinka korosodott meg. Nem nőként persze, sportolóként. Ez sem baj. Ez sajnos állapot. Mindenkinek van csúcsidőszaka, amit követ a leszállóág. Azt hiszem, hogy ezt megbocsátanánk neki.

Azt már nehezebben, hogy az előző olimpia óta Ájron Lédiként viselkedik. Hozzá sem lehet szólni, a sajtót is lepattintja... Miközben – legalábbis kívülről így tűnik – túlzottan is a kormány kegyeltje. (Lásd: Duna Aréna-ügy.) Aki pedig „leszerődik” az egyik oldalhoz, az ne lepődjön meg, ha elveszíti a fél ország szeretetét. Pláne, ha leszerepel egy olimpián. Nem tudom, jól van-e ez, de így van.

Azért a három aranyát ne feledjük el!