Sokkolta a „macskaevőket” Trump hazugsága

HírKlikk 2024. szeptember 15. 15:45 2024. szept. 15. 15:45

Donald Trump volt amerikai elnök kijelentése, mely szerint a bevándorló haitiak macskákat esznek, megrázta az ohiói kisvárost, Springfieldet, különösen azért, mert Orbán Viktor nagy amerikai barátja hozzátette: kitoloncolja a településről a migránsokat.

A helyi haiti közösség felháborodottan reagált Donald Trump szavaira, és politikai haszonlesésnek tartják – írta a BBC nyomán az Index. Joe Biden elnök a kijelentés után nyugalomra szólított fel, és „egyszerűen helytelennek” nevezte a springfieldi haitiakkal szembeni bírálatokat.

Trump már a keddi vitában is beszélt arról, hogy az ohiói Springfieldben háziállatokat ölnek le és esznek meg a haiti bevándorlók. Ezt az állítást azonnal cáfolta a város rendőrfőnöke és polgármestere, valamint Mike DeWine ohiói kormányzó.

A város tisztviselői szerint miután a macskaevésről szóló állítás sokkolta a közösséget, és emiatt több fenyegetés is érkezett, be kellett zárni a helyi iskolákat. Pénteken három intézményt is evakuálni kellett bombariadó miatt, emellett csütörtökön a városházát is ki kellett üríteni.

Trump egy pénteki sajtótájékozatón jelentette be, hogy amennyiben novemberben elnökké választják, kitoloncolja a haitieket Venezuelába. A kijelentés mögött némi képzavar állhat, ugyanis a haitiek engedéllyel érkeztek az Egyesült Államokba egy szövetségi program keretében.

Forrás: Index


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom