Szüljetek a köpcösnek!

Föld S. Péter 2020. október 29. 19:40 2020. okt. 29. 19:40

De még jobb, ha Kövér Lászlónak szülnek a magyar lányok és asszonyok. Hogy legalább neki jó legyen. Megnyugodjon végre, és ne egy európai uniós ország házelnökéhez méltatlan pszichés tüneteket produkáljon.

Kövér házelnök a minap egy szoboravatás után, Cégénydányádon nyilatkozott a szon.hu nevű helyi illetőségű portálnak, ahol – sok más mellett –  arról is beszélt: hogy „a világ vészesen felgyorsult, és a fiatalabb korosztályok már egymást sem értik meg feltétlenül, és ez a legnagyobb veszély. Márpedig az egy megfellebbezhetetlen igazság, hogy a világ azoké, akik teleszülik”.

Nem fellebbezünk ezen igazság ellen, hiszen Kövér megfellebbezhetetlennek nevezte, így aztán nem is tehetnénk. Nem is vagyunk felháborodva e tagolatlan gondolat tahóságán, meglepődve meg még annyira sem: Kövér László eddigi munkásságába gond nélkül beleillik a fenti eszmefuttatás, ő már évekkel korábban is arról beszélt, hogy lányaink legfőbb feladata, hogy unokákat szüljenek nekünk. Ezzel együtt, jó, ha tudjuk, nem előzmények nélküli Kövér házelnök mostani megfogalmazása: voltak dicső elődei, akik hasonló szöveggel házaltak a magyaroknál, és arra kívánták rávenni honfitársaikat, hogy szüljék teli az országot, a Kárpát-medencét, vagy, mint azt Kövér vizionálta, a világot. (Az Univerzumról egyelőre nem esett szó.)

Hegedűs Lóránt nyugalmazott református püspök például 2012. június 4-én a Naplóban arról értekezett, hogy „az ország azé, aki teleszüli”. A Fidesz holdudvarához tartozó Tiffán Zsolt ennél valamivel emelkedettebben fogalmazott 2015. decemberében, amikor egy Facebook bejegyzésében a következőt írta: „Azé a haza, aki teleszüli! Nehogy már a csík tolja a repülőt!". Tiffán Zsolttól persze elvárható, hogy pátoszosan fejezze ki magát, fent nevezett illető ugyanis közös borászatot üzemeltet azzal a Kovács Ákossal, aki az Orbán-kormány egyik kedvelt dalénekese, s mint ilyen, magas kitüntetések és elismerések birtokosa.

Ander Balázs, a Jobbik parlamenti képviselője ugyancsak 2015-ben, egyenesen a megkérdőjelezhetetlen világítótornyot, Wass Albertet citálta a parlamentben: „Hiába követelünk jogokat, hiába rendelkezünk emléknapokról, hiszen aki olvasta Wass Albert halhatatlan, katartikus erejű regényét, a Kard és kaszát, az pontosan tudja, hogy az ország azé, aki teleszüli.”

Volt tehát honnan merítenie Kövér Lászlónak, számtalan tiszta, romlatlan forrás állt rendelkezésére. Azt azért már csak a miheztartás végett is jó volna tudni, hogy ezek közül melyik ihlette meg a házelnököt.