Ukrán hírszerzés: drónnal eltaláltak egy olajraktárt az oroszországi rosztovi régióban

HírKlikk 2024. augusztus 28. 18:30 2024. aug. 28. 18:30

Az ukrán erők egy saját gyártású drónnal eltalálták Oroszországban, a rosztovi régióban lévő egyik olajraktárt – közölték szerdán az ukrán katonai hírszerzésnél az Ukrajinszka Pravda hírportállal.

A közlés szerint a műveletet az ukrán védelmi minisztérium hírszerzési főcsoportfőnöksége az ukrán különleges erőkkel együttműködésben hajtotta végre. A létesítmény pontos helyét nem fedték fel, viszont hozzátették, hogy „az orosz védelmi komplexum része, és közvetlenül részt vesz az orosz megszálló erők támogatásában".

Olekszandr Pavljuk, az ukrán szárazföldi erők parancsnoka a Telegramon arról számolt be, hogy az ukrán fegyveres erők légelhárító tüzérei a Donyeck megyei Kramatorszk térségében lelőttek egy orosz Szu-25-ös csatarepülőgépet.

A kelet-ukrajnai Dnyipropetrovszk megye kormányzói hivatala közölte, hogy az orosz erők szerdán újabb csapást mértek a régióban lévő Krivij Rih város polgári létesítményeire, az eddigi adatok szerint nyolc ember sérült meg. A városban keddre virradóan találtak el az orosz erők ballisztikus rakétával egy szállodát, annak a támadásnak négy halálos áldozata lett. A városban a szállodára mért orosz csapás áldozatainak emlékére szerdát gyásznappá nyilvánították, miután a reggeli órákban a mentést végzők felhagytak a túlélők utáni kutatással. A kormányzói hivatal hozzáfűzte, hogy a megyében ezen felül kedd estétől szerda reggelig Nyikopol városát támadták az orosz csapatok nehéztüzérséggel, rakéta-sorozatvetőkkel és csapásmérő drónokkal. Károk keletkeztek infrastrukturális létesítményekben, épületekben és egy sportklubban, de áldozatokról nem érkezett jelentés.

A keleti országrészben lévő Harkiv megye rendőrsége közölte, hogy kedd este Izjum városára mért csapást az orosz hadsereg két H-59-es rakétával. Egy rakéta egy helyi pékség területén csapódott be, a másik pedig eltalált egy családi házat, amelynek környékén még 15 ház rongálódott meg. A megyei kormányzó közlése szerint a támadásban 12 ember sérült meg.

A déli Herszon megye kormányzói hivatala arról adott hírt a Telegramon, hogy az orosz erők drónokkal támadtak a megyeszékhelyre, Herszon városára. A támadásban egy 65 éves nő és egy 55 éves férfi sérült meg.

Az ukrán vezérkar legfrissebb, szerdai összesítése szerint az orosz hadsereg ukrajnai embervesztesége meghaladta a 611 ezret. Az ukrán erők kedden megsemmisítettek egyebek mellett egy orosz repülőgépet, öt harckocsit, 27 tüzérségi és egy légvédelmi rendszert, valamint 94 drónt.

Forrás: MTI


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom