Válasz Online: „Szájer-ügy” a NER sztárpapja körül

HírKlikk 2024. szeptember 6. 12:50 2024. szept. 6. 12:50

„Szájer-ügy” a NER sztárpapja körül címmel közölt írást a Válasz Online, és a lap azt is tudni vélte, hogy ez esetben kemény lépésre készül az egyház.

A lap szerint magas kormányzati köröket is megjárt egy akta, miszerint “Bese Gergő dunavecsei plébános melegpartikon vett részt, tartós intim kapcsolatot ápolt más férfiakkal”. A cikk szerint azt akta bizonyítékai között fénykép- és videofelvételek is vannak. Sőt, "a Válasz Online-nak négy Fidesz–KDNP-s is állította, hogy hallott az akta létezéséről, amely azt hivatott bizonyítani, hogy Bese Gergő homoszexuális partikon vett részt, illetve tartós intim kapcsolatot ápol(t) más férfiakkal” - idézi a cikket szemléző hvg.hu.

Az Apostoli Nunciatúra – vagyis a Vatikán magyarországi “nagykövetsége” – elismerte a lapnak, hogy tudnak a papot érintő vádakról, de az ügyben a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye érseke jár el. A Válasz Online úgy tudja, napokon belül eldőlhet, felfüggesztik vagy laicizálják-e az érintettet – utóbbi a papi testületből való kizárást jelenti, vagyis Bese nem lehetne többé pap, egyházi szerepet nem vállalhat.

A hvg.hu időközben frissítette cikkét: pénteken, már a Válasz Online cikkének megjelenése után lépett is az egyház. A lap ugyanis frissítette az írást azzal, hogy 11:52-kor megkapták a kalocsa-kecskeméti érsek irodájának hivatalos válaszát. A közlemény így szól: „Dr. Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek úr útmutatásának megfelelően szeretném jelezni, hogy "érsek úr Bese Gergő Pétert 2024. szeptember 6-i hatállyal felfüggesztette papi szolgálata alól.”

A lap emlékeztet: Bese papi hivatása mellett közszereplő és közíró, aki rendre nyilvánosan, vagyis televízióban, rádióban és online felületeken is hitet tesz egyháza – és főként a Fidesz-kormány – alapelvei mellett. Annyira, hogy ő szentelte meg a Miniszterelnökségnek helyet adó egykori Karmelita kolostort, a PestiSrácok.hu és a Megafon irodáit, fellépett az LMBTQ-propaganda és Hodász András ellen, családi egyesületei pedig bő 100 milliós támogatást kaptak az államtól – sorolta a lap. 

A Válasz Online a cikk megjelenése előtt kereste Bese Gergő plébánost is, de ő egyelőre sem az emailben feltett kérdésekre, sms-üzenetekre nem válaszolt. A cikk kitért arra is, hogy Bese Gergő korábban minden publicisztikai fegyvert bevetett, hogy a lehető legmesszebb taszítsa az egyház „kebelétől” az azóta laicizált, majd melegségét is nyíltan vállaló Hodász Andrást. 



Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom