A Fidesz eheti bűnei

Molnár Zsolt 2018. január 21. 12:57 2018. jan. 21. 12:57

Április 8-ig már már nincs sok idő, ezért is fontos, hogy megmutassuk a magyar embereknek, milyen kormányzati intézkedések történtek az elmúlt időszakban. Nézzük meg, hogy csupán ezen a héten milyen bűnökkel gyarapodott a Fidesz bűnlajstroma. Ez a hét bűn, tökéletes lenyomata az elmúlt 7-8 évnek.

1. 1300 menekült betelepítése:

- Az elmúlt 3 évet végighazudta a Fidesz a menekültekkel kapcsolatban. Az adófizetők pénzéből milliárdokat költöttek gyűlöletkeltésre, Brüsszellel szembeni uszításra és nemzeti konzultációkra, miközben 1300 menekültet fogadtak be titokban. Orbán Viktornak világos magyarázatot kell adnia a magyaroknak, hiszen egyre világosabb, hogy a migráció főszervezői, és haszonélvezői ő maga, továbbá Szijjártó Péter és Rogán Antal. A választóikat becsapva ők telepítettek le 20 ezer gazdasági bevándorlót is.

2. Németh Szilárd megpróbálta kitiltani Szél Bernadettet a nemzetbiztonsági bizottság üléséről

- Jól mutatja a Fidesz demokráciafelfogását, ahogy Németh Szilárd, a nemzetbiztonsági bizottság fideszes alelnöke Szél Bernadettet ki akarja tiltani a bizottság üléséről, miközben a képviselő asszony teljes jogú tagja a testületnek. Ha Németh Szilárdnak csupán az a célja, hogy ki akar menekülni a bizottság üléseiről, akkor tegye, de egyben mondjon le a mandátumáról az összes fideszessel együtt. Ugyanis amíg én vagyok az elnök, nem lesz olyan bizottsági ülés, ahová Szél Bernadett nem jöhet be.

3. "Stop Soros" törvénycsomag

- Ennek a törvénycsomagnak más célja, csak el akarja tántorítani az állampolgárokat attól, hogy aktívan részt vegyenek a közügyek intézésében. Az MSZP inkább egy "stop oligarcha" törvénycsomagot javasol, amely 75 százalékos különadót vetne ki az "elmúlt nyolc év harácsolóira". A csomag három törvénymódosításból áll, az első kettő "az elmúlt nyolc év harácsolóinak elszámoltatásáról és az extraprofit visszaszerzéséről szól", a harmadik pedig garantálja, hogy a jövőben "ne történhessenek ilyen galádságok, bárki is kormányozza az országot"

4. Az OLAF jelentése súlyos szabálytalanságokat állapított meg az Elios Zrt.-vel kapcsolatban

- Elvárjuk a Fidesztől, hogy ugyanolyan gyorsasággal reagáljon az Elios Zrt. közbeszerezéseiről szóló Európai Csalás Elleni Hivatal jelentésére, mint ahogy azt a 4-es metró ügyében tette. Csepreghy Nándor miniszterhelyettes most is intézze el, hogy a legrövidebb idő alatt nyilvánosságra hozhassák a jelentést. Lázár János miniszter tegye meg a feljelentést a szabálytalanságok miatt, és hozzon létre egy az Elios Zrt. közbeszerzéseit vizsgáló munkacsoportot. Kovács Zoltán kormányszóvivő pedig tisztázza, hogy a kormány pontosan milyen szerepet játszott az Elios Zrt. által szabálytalanul elnyert közbeszerzések ügyében. Mi szerényen azzal járulunk hozzá a csapatmunkához, hogy lefordítjuk angolról magyarra a jelentést azért, hogy nehogy véletlenül félrefordítás történjen. Így mindenki szabadon olvashatja majd, a Fidesz valódi "választási programját".

5. Ma már nincs független bíróság

- Már az Országos Bírósági Hivatalt is a Fidesz irányítja. Saját embereivel tölti fel a rendszert, így politikai megrendelésre születnek az ítéletek. Konkrét eljárási iránymutatást kapnak a bírák arról, hogyan kell eljárniuk egyes ügyekben. Ezért mondott le a Hunvald-ügyet tárgyaló bíró is.

6. Kósa Lajos malacai

- Kósa Lajos miniszter családja egy százmilliós állami támogatást élvező sertéstelep tulajdonosa lett, ráadásul az egész ügyletet egy Mészáros-bank fedezi. A miniszter szerint ez magánügy. Szerintem, ahol közpénz van, az közügy. Kósa Lajos minisztériumát még tárca nélkül is átjárja a korrupció, felszólítom, hogy azonnali hatállyal és az utolsó forintig fizesse vissza a közpénzen nyert támogatásokat.

7. Lusuxtábor a kormánytagok gyerekeinek

- Miközben a fél ország a felmérések szerint egyáltalán nem tud elmenni nyaralni, a szegénységben élő gyerekeknek jó, ha az ötöde eljut Erzsébet-táborba, Kerényi úgy gondolja, hogy itt pont talált egy negyedmillió forint/fős piaci rést a nyári tábor piacon. Nagyon kíváncsi lennék, hogy mennyiért sikerült megszervezniük.