Két új esély a Fidesz megverésére

Molnár Zsolt 2018. április 16. 12:11 2018. ápr. 16. 12:11

Egy héttel a drámai "fekete vasárnap" után, látva a szombati ellenzéki tüntetést és olvasva a mai Népszavában Hegyi Gyula írását, meg kell állapítsam: sem az ellenzék, de különösképpen az MSZP nem halt meg. Természetesen nem lehet bagatellizálni a vereség mértéket, de elképesztő hiba lenne a demokratikus ellenzék önmarcangolása egy bizonyos szinten túl.

Annál is inkább, mert rövidesen vár ránk két fontos - mégha az április 7-i választáshoz nyilván nem mérhető - megmérettetés. Két időközi polgármester-választás lesz Budapesten, az egyik a 15 kerületben, Hajdú László győzelmét követően, a másik a " Kocsis birtokon " a "nyolckerben."

Mindkét helyen, ha nem is teljesen azonos eséllyel, de győzelmet lehet aratni a NER jelöltjeivel szemben, ami a jelenlegi nehéz időkben fontos üzenet lehet az ellenzéki oldalon, nem is beszélve arról, hogy a Budapestiek ismét - sokadszor - hitet tehetnek: nem kérnek a Fidesz uralmából.

Itt és most arra hívnám fel a figyelmet, hogy a lehetőséggel élni kell, nem lehet elkövetni azt a hibát, hogy az ellenzéki partok sokasága indít jelöltet a Fideszével szemben.

A megegyezésnek sok formája van, a tárgyalóasztaltól a helyi előválasztásig. Egy dolog nem elfogadható: ha a demokratikus ellenzék jelöltjei egymással versenyeznek.

Ha erre mégis szükség van, tegyék ezt meg az előválasztás során, döntsön a kerületi választópolgár: ki legyen a legesélyesebb jelölt, aki jó eséllyel legyőzi a kormánypárti indulót.

Jó főpróba lehet ez a későbbi budapesti főpolgármester-jelölti előválasztáshoz is, amire személyes véleményem szerint nagy szükség lesz valamikor jövő év tavaszán .

Mert ugye Budapest üzent múlt vasárnap: nem kér az Orbán rezsimből, "nem vevő a Sorosozásra", nagyon másképpen képzeli el hazánk jövőjét mint a jelenlegi hatalom.

Éljünk az eséllyel, verjük meg jól a Fidesz jelöltjét ebben a két kerületben, üzenjük meg, hogy él a baloldal, mert ugye mi soha nem adjuk fel, ahogy Hegyi Gyula írta: csakazértis MSZP.