Az algák a jó közérzet csodaszerei

HírKlikk 2019. május 13. 09:07 2019. máj. 13. 09:07

Segítenek a stressz ellen, serkentik az anyagcserét és erősítik az immunrendszert. Ráadásul igen sokoldalúak is. Megehetjük őket, valamint hatóanyagaikat krémek, maszkok és fürdő alkotórészeiként használhatjuk.

Az algák hatékony fogyasztószerek is: sok enzimet (fehérjemolekulák) tartalmaznak, melyek ösztönzően hatnak az anyagcserére és a zsírégetésre, valamint csúcsteljesítményre késztetik az emésztést.

Ezenkívül számos vitaminnal (A, C, E, Biotin és a B-csoport vitaminjai) látják el a szervezetet, és erősítik védekező erőit. Mindkét ázsiai vörösalga-fajta, a nori és a dulse kétszer annyi C-vitamint tartalmaz, mint a narancs.

Ezek a tengeri zöldségek a nagy mennyiségű ballasztanyagnak köszönhetően tartós jóllakottságot eredményeznek. Az alga-ételekkel való ismerkedést a wakame-alga leveleivel érdemes kezdeni, mert enyhén fűszeres az aromájuk.

Arcpakolás házilag:

2-2 evőkanál algaport, gyógyföldet és túrót keverjünk össze 1 evőkanál vízzel. Kenjük a bőrre, majd 15 perc elteltével öblítsük le.

Azon túl, hogy szépítik az arcbőrt és finomak, bővelkednek ásványi sókban, vitaminokban és aminosavakban – ez teszi az algákat a narancsbőr titkos ellenszereivé.

Kiűzik a salakanyagokat a szövetekből, ugyanakkor feltöltik a bőr a nedvességraktárait. A kötőszövet feszessé válik, a gödröcskék kisimulnak.Az algapakolások a combon és a hason valóságos csodát tudnak művelni. Felpezsdítik a vérkeringést, és a zsírpárnák eltűnnek.

Az algafürdő nem helyettesíti a tengeri nyaralást, viszont hasonlóan pihentető hatású. Az algakivonatok rengeteg nedvességgel látják el a bőrt. Ezenkívül serkentik a nyirokfolyást. A salakanyagok kimosódnak, a szövetek feszessé válnak. A magnézium és kalcium megnyugtat – úgy, mint tenger illata.

Hetente egyszer merüljünk el kb. 20 percre a 37 fokos vízbe. Utána pihenjünk fél órát, hogy a vérkeringésünk magához térjen.

 

Forrás: Hírklikk