Fiatalos kezek a mindennapokra

Valentin 2021. szeptember 21. 16:12 2021. szept. 21. 16:12

Egy nő korát a kezei áruják el legjobban. A kézfejet borító bőr nagyon vékony, és nincs alatta zsír vagy számottevő izom. Ennek következtében könnyen kiszárad, hajlamos a korai öregedésre és a napfoltosodásra. A legtöbben rengeteg időt töltenek az arc ápolásával, míg a kéz érzékeny bőréről sokszor megfeledkeznek.

 Tippek a mindennapokra:

  • Hidratáljunk minden egyes kézmosás után, még akkor is, ha egyszerűen csak vízzel öblítettük le a kezünket. Érdemes könnyű, gyorsan beszívódó krémeket használni.
  • Ha szabad levegőn vagyunk, a kézfejünket is kenjük be napvédő krémmel.
  • Használjunk gumikesztyűt, amikor erős vegyszerekkel takarítunk, vagy a kertben dolgozunk. Ezzel megakadályozhatjuk az ujjvégek és a körmök sérülését, és megóvja a bőrt a maró vegyszerektől is.

Esténként, lefekvés előtt használjunk gazdagabb összetételű kézkrémet. Ha úgy érezzük, hogy a kézfej bőre annyira kiszáradt, hogy ez önmagában már nem elég, szövetkesztyűt is húzhatunk a kezünkre a krémezés után éjszakára.

Nyugodtan vágjunk bele az otthoni manikűrbe

Áztassuk a kezünket meleg vízbe, akár pár csepp citromlevet is tehetünk bele.

Öt percig hagyjuk puhulni a bőrt, majd radírozzuk át a kezünket bőrradírral, különös tekintettel a körömágy környékére.

Vágjuk le, majd reszeljük formára a körmeinket, majd masszírozzuk át a kezünket egy gazdagon tápláló krémmel.

Ha szükséges, egy ferdén metszett pálcika segítségével toljuk vissza a körömágy bőrét, a körömre tapadt részeket pedig távolítsuk el. Fessük ki, vagy egyszerűen polírozzuk át a körmeinket.

A kézápolás nem bonyolult dolog, a szép kezek pedig óriási önbizalmat adnak!