Így magyarázzák a férfiak hűtlenségüket…

Foglár Noémi 2019. július 9. 09:32 2019. júl. 9. 09:32

Egy egyéjszakás félrelépés sok esetben nem jelent sokat a férfiak számára, állításuk szerint nem kapcsolatuk hiányos részét próbálják vele pótolni. Általában elég hozzá némi alkohol egy kis kíváncsisággal vegyítve, és már meg is történt a dolog.

Minden nő maga tudja, hogy képes-e ezt megbocsájtani és valóban túllépni rajta, illetve rögtön szakít az értékrendjébe be nem illeszthető tett miatt, esetleg a kapcsolatban marad, de lelkében hordozza a sebet.

Ha viszont már nem csupán egyetlen éjszakáról, hanem másik nővel fenntartott viszonyról van szó, a kíváncsiságnál és a pillanatnyi elmezavarnál sokkal súlyosabb dolgok állnak a történet hátterében.

Egyes férfiak azzal indokolják tettüket, hogy évek óta tart párkapcsolatuk, s bizony párjuk szexuális étvágya jelentősen csökkent az idők során, ezzel arányosan viszont nőtt az ő bizonyításkényszerük.

Mások arra hivatkoznak, hogy kedvesük nem nyitott az újdonságokra, így unalmassá vált a szex. A nő nem akar már izgatónak tűnni párja előtt, és eszében sincs új dolgokat kipróbálni az ágyban.

Vannak, akik számára kihívást és izgalmat jelent egy ismeretlen nő meghódítása. Így volt ez annak idején, a kapcsolat kezdete előtt is, trófeaként tekintettek azokra a nőkre, akikkel lefeküdtek. Szép szokásuk a szenvedélyes szerelemérzet miatt átmenetileg szünetelt, de annak enyhülésével sajnos ismét a változatosságban rejlik számukra az izgalom.

Hasonló a helyzet azokkal is, akik úgy érzik, hogy jót tesz önbecsülésüknek, ha az évek múlásával a nők még mindig szexuálisan vonzónak találják. Hosszú ideje tartó párkapcsolatuk során megkérdőjeleződik számukra szexuális vonzerejük, ezért be akarják bizonyítani maguknak, hogy még mindig erejük teljében lévő férfiak.

Végül nézzük a legrosszabb verziót: azért engedik meg maguknak, hogy félrelépjenek, mert zsémbesnek tarják párjukat, elviselhetetlennek az állandó vitatkozást, ami otthon várja őket, így ilyen formában menekülnek valamibe, ami örömet okoz.

Minden esetben felvetődik a kérdés, miért nem szakítanak a férfiak, ha már nem érzik azt, hogy kizárólag adott partnerük mellett van a helyük? Erre nem lehet általános választ adni, de a legvalószínűbb az, hogy maga a kapcsolat vált személyiségük részévé, így a szakítás számukra is borzasztóan fájdalmas lenne…

Forrás: Hírklikk