Kell sminkelni nyáron?

Valentin 2020. július 3. 19:21 2020. júl. 3. 19:21

Nyáron hagyjuk a bőrünket lélegezni, ne sminkeljünk, mert a nagy melegben úgyis lefolyik a smink. Bár van ebben igazság, de a kozmetikai ipar nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a nyári smink is praktikus és jól viselhető legyen.

Ahogy mindegyik smink első lépése, a bőr hidratálása a legfontosabb. A téli, gazdag textúrájú krémet könnyű, gél állagúra, vizes bázisúra cseréljük, ami összetevőivel frissíti az arcot, valamint akár fényvédelemmel is szolgál.

Ásványi púdert mindenkinek!

Az, hogy az alapozó mellett döntünk-e nyáron, függ a bőrtípusunktól, a bőrünk állapotától és természetesen a kedvünktől. Nappalra a színezett hidratálót vagy az ásványi púdert vigyünk fel az arcunkra. Az ásványi púder, ahogy összeérik a bőrrel – kb 10–15 perc – alapozó jellegű lesz, ami egy kellemes, könnyed viselet.

A báziskrémet nyáron muszáj beszerezni, elengedhetetlen kellék. Nappalra a pórusösszehúzó is jó szolgálatot tesz, ami segít szabályozni a bőr faggyútermelését, és mattítja a bőrt. 

A smink többi része

Nyáron más módon sminkelünk, mint télen. A barna bőrön egy-egy narancs vagy pink szín jól mutat, és más karaktert ad.

Korrektor

A szem alatti karikákat extra vékony korrektorral tüntethetjük el. Hiába a barna bőr, a szem sem mutat, ha a karikák továbbra is látszódnak. Ezek a nagyon könnyű korrektorok a highlighterek, amik alig adnak plusz réteget a bőrre, fénypigmentjeikkel világosítják a szem körüli bőrt. Sőt, ezek a fénypigmentek vissza is verik a fényt, ami még inkább segít a karikák optikai eltüntetésében. 

Spirál

A szempillákra használhatunk vízálló spirált, amit fontos, hogy a megfelelő lemosóval szedjünk le, hogy véletlenül se törjenek le a pillák. Vannak igazán tartós, normál spirálok is, érdemes beszerezni egyet. Strandra azonban vétek spirált használni.

Szemöldökzselé

Könnyű vele dolgozni, kis keféje olyan, mint a szempillaspirálé. Kapható vízálló változatban is, ami tényleg kötelező darab nyárra. 

Bronzosító

Az orcák nyáron természetesen bronzfényben ragyognak, alig lehet választani a sok bronzosító termék közül. Amire fontos figyelni, az a bronzosító színe: ne legyen túl narancsos, vöröses, és ne legyen semleges barna, mert ez szürkéssé teheti az arcot. Mindenképpen próbáljuk ki az üzletben, mielőtt hazavinnénk, mert másként mutatnak a különböző bőrszíneken.

A világos bőrűeknek elég lehet egy alig karamelles árnyalat, a sötétebb barnák próbáljanak ki egy barackos bronzos színt, üdíteni fogja az arcukat. A krémes termékek nem csúsznak el, sőt szebben lehet őket eloszlatni a bőrön, és nem foltosodnak az esetleges verejtékezéstől.