Legyen selymes a bőröd - a levendula ebben is segít

Foglár Noémi 2019. augusztus 5. 09:01 2019. aug. 5. 09:01

A füzérekben nyíló, apró lila virágokkal ékeskedő levendula évezredek óta közkedvelt. Friss illata és gyógyító ereje bevetésével oldhatod feszültséged, megszüntetheted fájdalmaid, és nem utolsósorban bőröd is széppé varázsolhatod.

Bőröd bársonyos lesz, tested ellazul, ha zuhanyozás után levendulaolajjal dörzsölöd be magad. Tégy egy marék friss vagy szárított levendulavirágot egy tálba, önts rá fél liter olívaolajt, majd érleld három napon keresztül napos, meleg helyen a keveréket. Szűrőn keresztül töltsd üvegpalackba és használj belőle egy keveset hetente háromszor az esti tisztálkodás után.

Nyugodj meg! Ha stresszes életet élsz, netalán szorongások gyötörnek, akkor is kiválóan hasznosíthatod a levendulát, az ugyanis bizonyítottan serkenti az ellazulást segítő agyhullámokat. A megszokott esti tusolást helyettesítsd egy kényeztető fürdéssel!

Helyezz el a kád sarkában néhány levendula illatú gyertyát, kellemes hőmérsékletű fürdővizedbe pedig cseppents tíz csepp levendulaolajt, vagy szórj bele egy marék szárított levendulavirágot. Relaxálj a kádban, amíg jól esik, érezni fogod, hogy hihetetlenül jó hatással lesz a lelkedre.

Szabadulj meg a fejfájástól! Ha fáj a fejed, nem kell azonnal gyógyszerek után nyúlnod. A levendula abban is segíthet, hogy megszabadulj a kínzó érzéstől. Tegyél levendula illóolajt párologtatóba, vagy adj belőle három cseppet egy lábas forró vízhez, és lélegezd be a gőzét, amely a szaglóideged stimulálásával meg fogja nyugtatni a központi idegrendszered.

Amennyiben a belélegzésnél erősebb hatásra van szükséged, tégy egy kevés levendulaolajt mindkét halántékodra, masszírozd a bőrödbe, és élvezd a gyors enyhülést. Ez éppoly hatékony lehet, mintha erős fájdalomcsillapítót kezdenél szedni.

Küzd le az álmatlanságot! Varrj a szobádban található díszpárnák huzataiba áttetsző, laza anyagból egy-egy zsebet. A zsebekbe helyezz szárított levendulából készült csokrokat. Ettől egész nap kellemes illat terjeng majd otthonodban. Amennyiben az alváshoz használt párnádba is helyezel a szárított virágból, az biztosítani fogja zavartalan pihenésedet.

Forrás: Hírklikk