Paraffinos kézápolás a bőr érdekében

HírKlikk 2019. július 22. 09:33 2019. júl. 22. 09:33

Sokan küzdenek kézszárazsággal. A StudioFlash kézápolásról szóló összeállítása hasznos lehet mindazok számára, akik szeretnék megfelelően kezelni ezt a problémát.

Sok tényező okozhat bőrszárazságot. Lehetnek genetikai okai, kiválthatja a nem megfelelő bőrápolási szokás, vitaminhiány, betegség vagy káros környezeti hatás.

A legtöbbször azonban dehidratáltság okozza a problémát, vagyis a kevés vízfogyasztás miatt a bőr veszít puhaságából és rugalmasságából.

A száraz bőr ápolása

Sokféle alapanyag van, amely enyhíti, vagy teljesen meg is szünteti a szárazságot. A bőrápoló olajok rendkívül hasznosak, és rendszeres használatukkal képesek hidratálni a bőrt, mert jó mélyre hatolnak.

Egy kényeztető aromaterápiás kézfürdő a bőr és köröm mellett a lelket is remekül ápolja. De a rendszeres bőrradírozás is nagyon hasznos, ugyanis eltávolítja az elhalt szaruréteget.

Paraffinos kezelés

A paraffinos kezelés egy speciális kéz- és bőrápolási technika. Egy hatékony mentőakció,  mert azonnal feltölti a bőrt, visszaadja a rugalmasságát és egészséges fényét, ráadásul mindezt rövid idő alatt.

A paraffin egy igazán sokoldalú anyag, felhasználása több területen is elterjedt, így például az élelmiszeriparban, a sportban, lőfegyvereknél, és még a szépségiparban is kéz- és arcápoláshoz.

A paraffinos kézápoláshoz szükséged lesz egy paraffin gépre, paraffin kesztyűre, nylon zacskóra vagy kesztyűre, bőrradírra, ápoló krémre és paraffinra.

A paraffinos kezelés menete

A paraffin gép a paraffin tömb felolvasztására és melegítésére szolgál. Az olvasztás nagyjából 3-4 óra, míg a melegítés kb 25 percbe telik. Míg eléri az optimális hőmérsékletet, előkészítheted a bőrödet a kezelésre. Az első lépés az alapos kézmosás és fertőtlenítés.

Ezt követi a peeling. A bőrradírozás teljes mértékben eltávolítja az elhalt hámsejteket, így a bőr befogadóbbá válik a hatóanyagokkal szemben. Elsősorban ott végezzük el, ahol a kéz hajlamos arra, hogy kiszáradjon vagy bőrkeményedés alakuljon ki.

A radírozást követi a pakolás. Ez a lépés szolgál a bőr táplálására, a bőrtípusnak megfelelő krém masszázzsal kerül a bőrbe. Ezután jöhet a felolvasztott és felmelegített paraffin, amelybe bele kell mártani a kezeinket szétnyitott ujjakkal, 3-5 alkalommal. A rétegek között 5 másodpercnek kell eltelnie, hogy a paraffin megszilárdulhasson (a felület mattá válik).

A kezeinkre ezután légmentesen húzzuk fel a nylon, majd a melegítő (lehetőleg frottír) kesztyűt. Kb 15-20 percnyi hatóidő elteltével a kesztyű levehető, majd a paraffin is eltávolítható a kesztyűvel együtt. A kezelés záró eleme a szív felé haladó svédmasszázs.

StudioFlash tanács:

Körömsérülés, nyílt seb, paraffin érzékenység vagy gyulladt bőrfelület esetén semmiképpen se alkalmazzunk paraffinos kezelést.

Sokféleképpen ápolhatod tehát körmeidet és kezeidet, de ne felejtsd, hogy a rendszeres karbantartás a kulcsa a szép bőrnek.

Forrás: Hírklikk