Őrizd meg mosolyod ragyogását!

Foglár Noémi 2019. július 5. 16:57 2019. júl. 5. 16:57

A kávé, a cigaretta és bizonyos ételek könnyen nyomot hagynak fogainkon. Ilyenkor sokan költséges fogfehérítő kezelésekben keresik a megoldást, pedig a természetes fehérség kis odafigyeléssel ingyen is megőrizhető.

Mit tegyünk a fehérebb fogakért?

Néhány zöldség és gyümölcs természetes fogkefeként működhet, minél ropogósabb, annál jobb. Amikor egy almát vagy répát rágcsálunk, a gyümölcs vagy zöldség nem csupán tisztítja a fogfelületet, de elősegíti a nyál megfelelő áramlását a szánkban, és javítja ínyünk vérkeringését is.

Együnk sok brokkolit, salátát, spenótot és kelbimbót. Ezek a zöldségek természetes védőréteget képeznek fogainkon, és segítenek távol tartani egyéb, elszíneződést okozó szennyeződéseket.

Ha epret eszünk, az utolsó falatokat rágjuk hosszan, akár egy-két percen át, majd öblögessünk tiszta vízzel. Az eperpép táplálja és felfrissíti fogainkat.

Igyunk elegendő vizet, hogy fogaink mindig hidratáltak legyenek.

 

Mire vigyázzunk?

Az alapszabály az, hogy minden, ami makacs foltot hagy a fehér pólónkon, az a fogainkat is elszínezi. Ha tehetjük, kerüljük a kávét, kólát, a vörösbort és a vörös gyümölcsleveket. Ha mégis „bűnbe esünk”, utána rágjunk el egy cukormentes rágógumit, vagy igyunk egy pohár vizet.

Ügyeljünk arra, hogy a citrusfélék magas savtartalmuk miatt könnyen elszíneződést okozhatnak fogainkon.

Nem árt tudni, hogy a legtöbb energiaital szerves savakat tartalmaz, amelyek lebontják a fogzománcot, ezzel gyengítve és elszínezve fogainkat.

Kerüljük a ragadós, magas cukortartalmú ételeket.

Ne fogyasszunk szélsőségesen meleg vagy hideg ételeket és italokat.

Forrás: Hírklikk