Tavaszi bőrápolás, nemcsak nőknek

HírKlikk 2019. április 18. 16:07 2019. ápr. 18. 16:07

Bőrünk szépsége nemcsak a genetikán múlik. Az elfogyasztott ételek minősége és mennyisége is nagyban befolyásolja állapotát. Mit tehetünk, ha a zsírosabb étkezés megviselhette bőrünk szépségét?

Bőrünk szépségéért sok mindent tehetünk, de talán az egészséges táplálkozással érhetjük el a legnagyobb sikereket. Ugyanis az ételeinkkel elfogyasztott vitaminok és ásványi anyagok, nagyban építik szervezetünket, így bőrünket is.

A téli időszak ráadásul több szempontból is nehezíti a dolgunkat, hiszen a hideg, száraz időjárás miatt bőrünk nagyobb odafigyelést igényel, a kevesebb napfény miatt kevesebb tápláló D-vitamin jut szervezetünkbe, illetve a friss termések szűkebb elérhetősége miatt ügyelni kell a megfelelő vitaminpótlásra is.

A zsírosabb, nehezebb ételek nagyobb mennyiségben való fogyasztása rossz hatással lehetnek bőrünk épségére, szépségére. A pattanások, mitesszereknek, a zsírosabb bőrnek az ilyenfajta ételek kiváló táptalajt adnak. 

Ha a fentiek közül bármelyik bőrproblémával is találkozunk, a legjobb megoldás ilyenkor szervezetünk tehermentesítése a nehéz, illetve a problémát kiváltó alapanyagoktól, valamint a vitaminraktárak feltöltése, és a rostban gazdag táplálkozás, mely segíti a méregtelenítést.

Az antioxidánsban gazdag zöldségek, gyümölcsök ilyenkor is jó szolgálatot tehetnek, hiszen fontos szerepük van a bőr és a sejtek öregedésének megakadályozásában, valamint a ráncok kialakulásának megelőzésében is. 

Kifejezetten ajánlott alapanyagok: mindenféle zöld színű étel, azaz brokkoli, rukkola, salátafélék, káposzta, zöldbab, az avokádó, a vörös színű ételek, így a cékla, a vöröskáposzta, a lilahagyma. A gyümölcsök közül fogyasszunk vörös szőlőt, almát és birsalmát, illetve a gabonafélék is kiváló alapanyagok, így a köles, a barna rizs, a zab, illetve a hajdina is. 

Ha a belső ápolással megvoltunk, kívülről is érdemes bőrünket regenerálni. Az imént említett gabonákból és gabonapelyhekből kiváló pakolások készíthetők.

Keverjük a választott gabonát egy kevés natúr joghurttal és élesztővel össze, majd vigyük fel bőrünkre. Ha megszáradt, alaposan dörzsöljük le. Ezzel a bőrünk megújul, hiszen az elhalt hámréteget eltávolítjuk róla.

Forrás: Hírklikk